Bodnia scorer kassen

Byretten fandt, at Ekstra Bladet krænkede syg skuespiller

Skuespilleren Kim Bodnia blev i går ret velstående af at have lagt sag an mod Ekstra Bladet, selv om han nok havde drømt om at blive endnu rigere.

Københavns Byret dømte nemlig chefredaktør Bent Falbert til at betale 100.000 kroner i godtgørelse for tort samt 10.000 kroner i erstatning for at have udnyttet skuespilleren reklamemæssigt ved at bringe billeder af ham uden vederlag.

Filmhelten startede ellers i 1999 med at forlange 1,2 millioner kroner i godtgørelse. Et krav, der i tidens løb blev reduceret til 250.000 kroner. Men dommer Knud Erik Schmidt fandt altså beløbet på 110.000 kroner passende.

PSYKISK USTABIL
Chefredaktør Bent Falbert skal bløde pengene, fordi Ekstra Bladet for fire år siden bragte en forside med et foto fra filmen 'Bleeder,' der viste Bodnia med en pistol i munden.

Billedet var ledsaget af en tekst, der fortalte, at skuespilleren efter optagelserne til filmen var brudt psykisk sammen. Kim Bodnia mente, at den blanding gav indtryk af, at han var psykisk ustabil og på selvmordets rand.

Samtidig beskyldte han Ekstra Bladet for at skade hans karriere, fordi alle i branchen nu troede, at han var blevet bindegal og ikke længere kunne arbejde. Ifølge Bodnia havde rygterne blandt andet kostet ham et million-honorar for medvirken i en amerikansk tju-bang-film.

Trods skuespillerens påstand om, at Ekstra Bladet afskar ham jobmuligheder, modtog bladet ingen protester i den anledning. Først næsten et halvt år efter kom Bodnias million-erstatningskrav, som blev afvist.

BETÆNDELSE
Under den civile retssag, der begyndte i byretten i januar i år, indrømmede Bodnia, at han rigtig nok havde været syg. Men det skyldtes en fysisk arbejdsskade under indspilningen af 'Bleeder'. Derfor kunne han ikke deltage i filmens pr-fremstød.

Redaktør Rud Kofoed fik et tip om, at det overraskende fravær skyldtes en psykisk nedtur, og historien blev bekræftet af blandt andet filmens producent, Henrik Danstrup, og daværende pr-chef Jon Stephensen, der i dag er direktør for Avenue Teatret.

Begge forklarede i retten som vidner, at Bodnias sygemelding skyldtes psykiske problemer og ikke fysiske. De var bekendt med, at filmhelten kort efter sin sygemelding medvirkede i filmen 'I Kina Spiser De Hunde' i en fysisk krævende rolle, og at han derudover lavede sin egen film og medvirkede i tre andre samt på teatret.

Men dommeren valgte udelukkende at tro på Bodnias forklaring om, at der intet var i vejen med hovedet. Kun armene gjorde ondt i månedsvis, fordi han havde været hængt op under en optagelse.

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Bent Falbert siger:

- Dommen er besynderlig læsning. Det virker, som om dommeren ikke har opfattet de sagkyndige vidneforklaringer, vi andre hørte. Sagens udfald er i sandhed en kompliment til Bodnias evne til at spille forfulgt uskyldighed i retten. Men det fremgår, at dommer Schmidts kendskab til medieret kan noteres på et frimærke, og det er noget rod.

- Jeg vil studere den lange dom grundigt, inden jeg beslutter, om jeg anker den, tilføjer Falbert.

Trods Bodnias anklage mod Ekstra Bladet for at være skyld i manglende jobtilbud står Kim Bodnia øverst på rollelisten, når optagelserne til en ny dansk film med et budget på 22 millioner kroner går i gang til sommer. Her skal han spille en selvcentreret og magtfuld storbonde.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter