Jay-Z: Solgte crack for at overleve

Stjernen fortæller om sin hårde opvækst

Jay-Z  har lært at tjene penge på den hårdeste måde. (Foto: AP)
Jay-Z har lært at tjene penge på den hårdeste måde. (Foto: AP)

Hollywood-parret Beyonce Knowles og Jay-Z har tjent styrtende med penge via deres musik. De kan give datteren Blue Ivy, 21 måneder, lige præcis hvad hun gerne vil have.

Bikini-Beyoncé, her i en annonce for H&M, er gravid med sit andet barn. Intl. kendte Beyoncé er gravid

Men rigeligt med penge har ikke altid været en del af 43-årige Jay-Zs liv. Moderen Gloria var nemlig alene med fire børn.

- Vi havde det hårdt, da vi voksede op, men min mor klarede sig ved at jonglere. Nogle gange betalte hun strømmen, nogle gange telefonen og nogle gange blev strømmen slukket, fortæller Jay-Z i et interview med Vanity Fair.

Jay-Z under Yahoo Wireless Festival i Queen Elizabeth Olympic Park ved London i lørdags. (Foto: Polfoto/Pete Mariner) DK MusikNYT Jay-Z dropper Danmark

- Vi sultede ikke, men vi måtte prøve at undgå at dukke op i beskidt tøj eller bruge det samme tøj flere dage i træk.

Solgte stoffer
Den berømte musiker siger at crack fandtes overalt under hans opvækst. Han kunne lugte det i opgangen, hvor de boede sammen med flere narkomaner, og på fortovet udenfor lå udstyr til at bruge det overalt.

Efterhånden blev det en del af hverdagen, og han begyndte at at sælge stoffer.

- Jeg gjorde det for at overleve og for at forbedre min situation. Jeg gjorde det for at kunne købe tøj, fortæller Jay-Z til Vanity Fair.

Jay-Z sender ny musik på gaden. (Foto: Matt Rourke/AP) INTL. MusikNYT Jay-Z er klar med nyt album

Moderen vidste, hvad sønnen gik og lavede, men valgte at se den anden vej. I dag siger Jay-Z, at hans problemfyldte fortid har gjort ham til en bedre forretningsmand.

- Jeg kan sætte budgetter op. Jeg var narko-pusher. Men på et eller andet tidspunkt må du have tænkt på at komme videre, for det er en meget smal vej at gå: Enten bliver du arresteret, ellers så dør du, siger Jay-Z.

Rapperen hævder, at han aldrig selv har taget stoffer.