Blur-bassist lancerer sodavanden 'Britpop'

Oste-producerende bassist vil bruge planlægger nyt fødevareeventyr

Alex James er en mand, der forstår at have mange jern i ilden. (Foto: AP)
Alex James er en mand, der forstår at have mange jern i ilden. (Foto: AP)


Historisk aften med Blur

Alex James, bassisten fra Blur, har efter sigende ansøgt om at bruge navnet Britpop til en ny drink, skriver NME.com.

City AM siger, at James ansøgte om Britpop-varemærket i oktober sidste år, og at det blev taget op af Storbritanniens Intellectual Property Office sidste fredag, den 10. januar.

Det er lidt sjovt, at det er netop det navn - altså 'Britpop' - Alex James går efter. Som bassist i Blur var han jo i 1990'erne med til at skabe navnet 'Britpop', blandt andet i Blurs kamp mod Oasis.

Bands som Pulp og Suede spillede også Britpop. Det var simpelthen kaldenavnet for den store succes disse bands fik i 1990'erne.

Alcopops
Det vides endnu ikke hvilke planer Alex har for drinken, men Buzzfeed skriver, at James' applikation dækker over 'drikke med tilsatte mineraler' og 'øl med lav alkohol-procent' samt 'alcopops'.

Bassisten har allerede varemærket på en række forskellige navne for ost, blandt andet Blue Monday, Figgy Pudding og Farleigh Wallop.

I 2012 holdte supermarkedet Asda op med at sælge hans seks oste i Storbritannien, og de beskrev mejeriprodukternes smag som 'forud for deres tid'.

I sommers sagde forsangeren Damon Albarn, at Blur vil lave en ny plade så snart hans egen solo LP er udkommet. Så det ser ud til, at der er nok at rive i for Alex James.