Robin Williams' sidste hilsen til datteren

Fejrede datters fødselsdag for to uger siden - nu er han død

Kolleger og naboer mindes afdøde Robin Williams (Foto: AP)

Robin Williams, som mandag blev fundet død - formodentlig efter selvmord, har begejstret fans - voksne som børn - verden over.

Selv efterlader han sig tre børn. Zachary Pym Williams, Cody Alan Williams og den eneste datter - skuespillerinden Zelda Rae Williams.

Robin Williams er død  

Hende hyldede han for to uger siden på både de sociale medier Instagram og Twitter, da hun fyldte 25 år:

'Tillykke med fødselsdagen frøken Zelda Rae Williams! Et kvart århundrede, men altid min baby-pige. Tillykke. Elsker dig!', lød superstjernens og faderens fødselsdagshilsen, som blev hans allersidste hilsen på de sociale netmødesteder.

Hans datter skriver nu tilbage til sin afdøde far på Twitter og Instagram:

'Du - du alene har stjernerne, da ingen andre har dem... I en af stjernerne vil jeg bo. I en af dem vil jeg le. Og så vil det være som om stjernerne ler, når du kigger på himlen om natten... du - kun du - vil have stjerner, som kan le', skriver datteren, som citerer den berømte bog 'Den Lille Prins' af Antoine De Saint-Exupery fra 1943.

Under citatet følger ordene 'Jeg elsker dig. Jeg savner dig. Jeg skal prøve at blive ved med at kigge op', som er underskrevet Z.

Zelda Rae Williams spillede som 15-årig overfor sin far i dramaet House of D, som var X-Files- og Californication-stjernen David Duchovnys debutfilm.

Robin Williams har selv fortalt, at datteren er opkaldt efter prinsesse Zelda fra video-spil-serien The Legend of Zelda.

For fire måneder siden postede Robin Williams også en kærlig fødselsdagshilsen til ældstesønnen Zachary Pym Williams.

Robin Williams fik Zachary Pym Williams med sin ekskone Valerie Velardi, mens han fik Zelda Rae Williams og Cody Alan Williams' med ældstesønnens barnepige Marsha Garces.

Ved sin død var han gift med Susan Schneider.

Det var i deres fælles hjem, at den Oscar-vindende Hollywood-stjerne blev fundet død mandag, efter at alarmcentralen havde modtaget et opkald om, at en mand var bevidstløs og ikke trak vejret.

- På nuværende tidspunkt formoder retsmedicinere, at der er tale om et selvmord. Dødsfaldet skyldes tilsyneladende kvælning, skriver politiet i Marin County i en erklæring om dødsfaldet.

Stjernerne sørger over Robin Williams' død

- Jeg er fuldstændig knust. På vegne af Robins familie beder vi om fred fra omverdenen i vores dybe sorg. Når han bliver husket, er det vores håb, at fokus ikke vil være på Robins død, men på de utallige øjeblikke af glæde og latter, som han gav til millioner af mennesker, lyder det blandt andet i en erklæring fra Robin Williams enke.

Artiklen fortsætter under billedet...

Robin Williams med sin kone Susan Schneider. (Foto: AP)
Robin Williams med sin kone Susan Schneider. (Foto: AP)

Robin Williams havde ifølge en talsperson i den seneste tid kæmpet med en alvorlig depression, skriver The Wall Street Journal.

I årevis og særligt igennem 1980'erne havde verdensstjernen et alvorligt misbrug af alkohol og hårde stoffer. Efter en kold tyrker forblev Robin Williams dog stoffri  i 20 år, indtil det i 2006 gik galt igen:

Obama: Robin Williams har rørt os dybt

- Det var, fordi jeg arbejdede så meget, og så tænkte jeg: 'Hvad fanden, måske vil det hjælpe at tage en drink?' Det var det værste at gøre, fortalte Williams i et interview med den britiske avis The Guardian i 2010.

På sin 63 års fødselsdag for kun tre uger siden delte Robin Williams et billede af sig selv med sine fans på Instagram:

'Tillykke med fødselsdagen til mig! Et besøg fra en af mine favorit hovedrolleindehavere, Crystal, lød den humoristiske bemærkning til billedet, hvor Robin Williams er foreviget med en abe på skulderen.