Robin Williams led af Parkinsons

Filmstjernen blev diagnosticeret kort før sit selvmord, meddeler enken

Se Robin Williams og Susan Schneider til premiere på filmen 'Old Dogs' i 2009. (Video: Splash)

Filmstjernen Robin Williams blev kort før sit selvmord tidligere på ugen diagnosticeret med begyndende Parkinson's Syge.

Det meddeler den berømte skuespillers enke, Susan Schneider, i en skriftlig redegørelse.

I den hedder det, at Robin Williams, der led af både depressioner og alkohol og stofproblemer, forblev  ædru, 'mens han kæmpede' med sine skavanker, hvortil kom beskeden om den begyndende Parkinson's, som 'han han ikke var parat til at dele med offentligheden.

Robin Williams datter mobbet ud af Twitter

Knust af sorg efter selvmord: Nu taler Robin Williams' børn  

'Vi håber, at i lyset af Robins tragiske bortgang, at andre vil finde styrke til at søge den hjælp og støtte, de behøver, uanset hvilken kamp de gennemgår, så de vil være mindre bange', hedder det i meddelelsen.

Kritik af politiet
Hustruen lå i et andet værelse i huset og sov, da Robin Williams tog livet af sig selv ved at hænge sig i et bælte og snitte sig i håndleddene.

Imens får politiet i Marim County megen kritik for dets håndtering af selvmordet. 

Det blev beskrevet i detaljer, da vicesheriff Keith Boyd underrettede pressen om forløbet.

Mange føler, det var deltajeret nok, og at de mest personlige oplysninger godt kunne være holdt tilbage.

Forpligtet af loven

Keith Boyd lader nu forstå, at han var forpligtet af California Public Records Act til at være uddybende i sin forklaring af, hvad der var sket.

- For at være ærlig, havde det været at foretrække for os at holde mange af informationerne tilbage. Men det giver loven ikke mulighed for, siger han.

Samtidig fortæller han, at politiet ganske snart vil offentliggøre det alarm-opkald til 911, som Robin Williams’ personlige assistent foretog til politiet, da hun havde fundet sin arbejdsgiver død.

Ifølge loven skal båndet frigives senest 10 dage efter dødsfaldet.