BBC: Kongehuset er 'såret' efter chok-melding

Det kom tilsyneladende meget bag på kongehuset, da Harry og Meghan trådte tilbage

Prins Harry og Meghan Markle kom onsdag en chokmelding, da de meldte ud, at de trækker sig som seniormedlemmer. Få historien ganske kort her. Billeder/redigering: AP-RitzauScanpix-Reuters/Henrik Houlberg
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Harry og Meghan har gjort det britiske kongehus målløse.

Ingen fra det britiske kongehus - inklusive dronning Elizabeth - vidste, at prins Harry og hertuginde Meghan ville træde tilbage som fremtrædende medlemmer af kongehuset.

Det erfarer BBC og Reuters.

Eksperter om Harry og Meghan: Derfor fik de nok Harry og Meghan træder tilbage

Ifølge BBC skulle fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus både være 'skuffede' og 'såret' over nyheden, som 35-årige Harry og 38-årige Meghan annoncerede på Instagram onsdag.

Buckingham Palace har skrevet en meget kortfattet pressemeddelelse om Harry og Meghans beslutning. De skriver, at drøftelserne med parret er på et 'tidligt stadie'.

'Vi forstår deres beslutning om at vælge en anden tilgang, men der er komplicerede problemer, som vil tage tid at gennemgå', står der i den officielle udtalelse.

Eksperter om Harry og Meghan: Derfor fik de nok

Økonomisk uafhængige
Det er efter et turbulent år, hvor parret har haft et anstrengt forhold til medierne, at Harry og Meghan har taget beslutningen, der blandt andet indebærer, at de gerne vil blive økonomisk uafhængige af kongehuset.

De vil dog stadig bakke fuldt op om dronningen.

Her ses prins Charles, dronning Elisabeth, prins George og prins William. Ingen af dem kendte tilsyneladende til Harry og Meghans planer. Foto: Ranald Mackechnie/Ritzau Scanpix
Her ses prins Charles, dronning Elisabeth, prins George og prins William. Ingen af dem kendte tilsyneladende til Harry og Meghans planer. Foto: Ranald Mackechnie/Ritzau Scanpix

Desuden har de fremover tænkt sig at tilbringe mere tid i Nordamerika, hvor Meghan er fra.

Harry og Meghan dropper kongelig jul

Beslutningen kommer efter 'mange måneders refleksioner og interne diskussioner', skriver de. De kalder samtidig deres skridt for en 'progressiv ny rolle inden for kongehuset'.

Parret blev sidste år forældre til sønnen Archie, som de også nævner i deres fremtidsplaner.

Meghan bliver interviewet - alle taler om detalje i baggrunden

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+