Beatles-stjernes hårtot solgt for vanvittigt beløb

Efter 50 år skaber The Beatles stadig hysteri. En samler har betalt en formue for at føje en hårtot fra John Lennon til sin samling

Jophn Lennon, yderst til højre, fik i 1966 klippet hår af en tysk barber, som nu har solgt lokkerne. (Foto: AP)
Jophn Lennon, yderst til højre, fik i 1966 klippet hår af en tysk barber, som nu har solgt lokkerne. (Foto: AP)

Nogle menneskers samlermanier overgår enhver forstand. Det er i hvert fald en hårrejsende sum penge, som en ukendt brite har valgt at betale for en 50 år gammel hårtot fra Beatles-legenden John Lennon.

Lokkerne, der måler 10 centimeter, er ifølge britiske BBC blevet solgt for intet mindre end 235.000 kroner på en auktion i byen Dallas i USA. Og det er en ny rekord.

Beatles en guldgrube for Liverpool

- Dette er den største lok af Lennons hår, der nogensinde er blevet solgt på auktion, og rekorden er et bevis på, at den mere end 50 år lange kærlighedsaffære, som verden har haft med John Lennon og The Beatles, fortsætter, fortæller Garry Shrum, der er direktør for auktionshuset Heritages afdeling for musikobjekter.

Håret blev klippet af en tysk barber i 1966, da den fredselskende musiker medvirkede i krigsfilmen 'Jeg vandt krigen', der er en sort komedie om et regiment britiske soldater under Anden Verdenskrig.

Står fast: Jo, John Lennon var der

Og der er tilsyneladende et stort marked for Lennons aflagte lokker.

I 2007 solgte den pensionerede frisør Betty Glasgow også en bid af kunstnerens manke, som hun havde opbevaret siden 1960'erne. Glasgow var ansvarlig for popstjernernes hårpragt under indspilningerne af Beatles-filmene 'A Hards Night' og 'Help'.

Den pensionerede frisør fik dengang 230.000 kroner for det eftertragtede samlerobjekt.

Beatles-album slår alle salgsrekorder