Berømt fotograf suspenderet efter påstande om seksuel adfærd

Kendisfotografen Mario Testino beskyldes af mandlige modeller for seksuelle tilnærmelser

15 nuværende og tidligere modeller fortalte til The New York Times lørdag, at 71-årige Bruce Weber har udsat dem for det, avisen beskriver som et mønster af unødvendig nøgenhed og seksuel adfærd under tvang (Video: AP)

Modemagasinet Vogue har indstillet samarbejdet med kendisfotograferne Mario Testino og Bruce Weber på ubestemt tid. Det sker i kølvandet på beskyldninger fra mandlige modeller og assistenter om upassende seksuel opførsel.

Det oplyser redaktør på Vogue Anna Wintour søndag.

Hun siger, at beskyldningerne mod sine to 'personlige venner' har været 'svære at høre og hjerteskærende at konfrontere'.

Splitternøgne forside-babes

- Jeg tror stærkt på værdien af anger og tilgivelse. Men jeg tager påstandene meget alvorligt. Derfor har vi på Conde Nast (Vogues udgiver, red.) besluttet at sætte vores samarbejdsforhold med begge fotografer på pause, udtaler hun.

15 nuværende og tidligere modeller fortalte til The New York Times lørdag, at 71-årige Bruce Weber har udsat dem for det, avisen beskriver som et mønster af unødvendig nøgenhed og seksuel adfærd under tvang.

Modellen Robyn Sinclair beskriver, hvordan Bruce Weber gennem blandt andet vejrtrækningsøvelser lokkede modellerne til at røre både sig selv og ham.

Se Kate Moss' favorit-fotos af sig selv

- Jeg husker, at han stak sine fingre ind i min mund og rørte ved mine kønsdele. Vi har aldrig haft sex eller noget, men der skete mange ting. Der var meget røren og forulempelse, siger han til The New York Times.

Det var Mario Testino, der forevigede det danske kronprinspar, da de var på forsiden af den australske udgave af Vogue i sommeren 2016.

Frede og Mary på forsiden af kendt modemagasin

Mario Testino til modeshow med Kate Moss og Paul McCartney. Foto: AP
Mario Testino til modeshow med Kate Moss og Paul McCartney. Foto: AP