Betjente vil boykotte Beyoncé

Beyoncé bliver beskyldt for at opfordre til vold mod politiet

Superstjernens show ved årets Super Bowl var for skrap kost for amerikanske politiforbund. (Foto: AP)
Superstjernens show ved årets Super Bowl var for skrap kost for amerikanske politiforbund. (Foto: AP)

Da Beyoncé optrådte til dette års Super Bowl med sin nye single 'Formation', sendte hun 'antipoliti-beskeder', der inspirerede til drab på politibetjente.

De vilde anklager kommer fra amerikanske politiforbund, der føler sig stødte over superstjernens optræden, hvor mange af danserne var klædt ud som medlemmer af den militante gruppe Black Panthers. Det skriver CNN.

Musikvideoen til 'Formation' er også fyldt med referencer til debatten om politivold mod sorte. En sort dreng danser blandt andet foran en række kampklædte betjente, før teksten "stop med at skyde os" dukker op i graffiti på en væg.

Kanye gjorde 'kællingen' berømt: Nu svarer Taylor Swift igen

Flere amerikanske politiforbund opfordrer derfor dets medlemmer til at boykotte Beyoncé. Det vil sige, at betjentene ikke vil arbejde som sikkerhedsfolk under superstjernens koncerter, men de understreger, at de ellers vil overholde deres forpligtelse til at hjælpe hende, hvis hendes sikkerhed er truet.

Den nationale sammenslutning af politiorganisationer, der ifølge deres hjemmeside repræsenterer mere end 241.000 amerikanske politibetjente, er en af de organisationer, der ikke holder igen med kritikken.

Beyoncé tæt på scenestyrt: Se hvordan hun redder æren

- Hvorfor ville en gruppe arbejdende mænd og kvinder støtte en rig berømthed, der åbent glorificerer mordere? Hvorfor ville nogen gøre det? siger gruppens administrerende direktør, Bill Johnson.

I den seneste uge er fire betjente blevet dræbt, og ifølge gruppen the National Sheriffs Organisation går der en direkte linje fra Beyoncés 'antipoliti-underholdning' til drabene.

Super Bowl: Her smutter skuffet taber fra pressemøde

'Single Ladies'-sangeren får dog også opbakning. Gruppen Stop Mass Incarceration Network har blandt andet forsvaret hendes ret til at italesætte politivold uden at blive mødt af et så voldsomt modsvar.

Beyoncé og Magic Mike-stjerne i Beyoncé-parodi