Bill Gates' kone: Hjemmegående husmødre skal anerkendes

Melinda Gates mener, der skal sættes fokus på, at byrden om at ’gå hjemme’ eller arbejde på deltid i mange tilfælde lander hos kvinden

Hjemmegående husmødre bliver ikke anerkendt for deres arbejde i hjemmet, mener Bill Gates kone, Melinda Gates. (Foto: Niklas Halle'n)
Hjemmegående husmødre bliver ikke anerkendt for deres arbejde i hjemmet, mener Bill Gates kone, Melinda Gates. (Foto: Niklas Halle'n)

Hun er den ene halvdel af parret, som er blandt de rigeste i verden, og bør vel derfor ikke have mange bekymringer om familiens indkomst. 

Alligevel vælger Bill Gates kone, Melinda Gates, at råbe vagt i gevær over, at det i de fleste tilfælde altid ender med at være kvinden, der skal sige farvel eller delvist farvel til arbejdsmarkedet og lønnen, når familien skal passes.

- Der er et hul mellem mængden af tid, kvinder bliver sat i ulønnet arbejde i forhold til mændene. Hvis vi ikke snakket om, hvordan det berøver kvinder deres potentiale, så ser vi ikke rigtig på problemet, siger Melinda Gates til Telegraph.

'Hvorfor kalder vi det ikke et arbejde?'
Melinda Gates åbner op for emnet i et åbent brev, som Gates-parret har kaldt ’More Time’, hvilket er en hentydning til, at kvinderne fortsætter med at påtage sig mere og mere ulønnet arbejde, uden der bliver sat pris på det. Hvilket er et stort problem for samfundet og økonomien.

- Vi kan måske tilføje 10 billioner til BNP’en ved at kigge på det ulønnede arbejde, der sker i hjemmet, og så faktisk kalde det, hvad er - arbejde. For mig giver det ingen mening, at vi er i 2016 og stadig ikke kalder det ’arbejde’, skriver Melinda Gates og fortsætter sin forargelse:

- Hvorfor kalder vi det ikke for et ’arbejde’, og dermed anerkender de kvinder, der overvejende tager dette ansvar`, spørger hun frustreret.

Til spørgsmålet om, hvorvidt hendes mangemilliardær husbond, Bill Gates, så tager sin del af ansvaret i husholdningen, er svaret klart.

- Han er ikke ligefrem den store kok, men han er virkelig god til at tage opvasken, fortæller Melinda Gates til Telegraph.

Bill Gates: Apple skal lukke telefon op for FBI