Bombe i retssag: Sår tvivl om mentalt helbred

En psykolog, der vidner for Johnny Depp i retssagen mellem ham og hans ekskone Amber Heard har diagnosticeret Heard med lidelsen personlighedsforstyrrelse

Amber Heard og Johnny Depp sagsøger gensidigt hinanden for voldsomme millionbeløb. Foto: Ritzau Scanpix
Amber Heard og Johnny Depp sagsøger gensidigt hinanden for voldsomme millionbeløb. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Den højtprofilerede retssag mellem Hollywoodstjernen Johnny Depp og hans ekskone skuespiller Amber Heard nåede under tirsdagens niende retsmøde nye højder for beskyldninger.

Det skriver New York Post, der var til stede i retten i Virginia, USA.

Johnny Depps hold af advokater havde indkaldt psykolog Shannon Curry, der har tilbragt 12 timer i selskab med Amber Heard med det formål at vurdere hendes mentale tilstand, som vidne.

Og psykologen var klar i sin konklusion. Hun mener, at 36-årige Amber Heard lider af borderline personlighedsforstyrrelse. Derudover mener psykologen, at Heards symptomer på ptsd som følge af forholdet til Johnny Depp er 'massivt overdrevne'.

Amber Heard overfusede en 18-årig dreng, til han knækkede sammen i gråd og udvandrede. Det er den seneste anklage fra Johnny Depp i i mandagens etape af retssagen mod ekskonen Amber Heard. Parret var på ferie med Depps ven og skuespillerkollega Paul Bettany og hans familie, hvor Heard ifølge Depp nedgjorde Bettanys 18-årige søn

Depp beskrev mandag, hvordan Amber Heard, ifølge hans udsagn, på et tidspunkt overfusede en 18-årig dreng, til han knækkede sammen i gråd og udvandrede.

Anklagerne om personlighedsforstyrrelser fløj dog også den anden vej i retslokalet.

Heards advokater og rådgivere såede tvivl om psykologens udlægning og påpegede, at Heards voldelige reaktioner i forholdet til Depp var blevet fremprovokeret af såkaldt gaslighting (en form for psykisk tortur, hvor en person forsøger at kontrollere en anden ved løgne og manipulation, red.), som ofte kædes sammen med narcissister.

Ikke et offer
Foruden psykologen havde Depps hold tirsdag indkaldt politibetjent Melissa Saenz, der blev kaldt ud til det forhenværende pars hjem tilbage i 2016.

I betjentens vidneudsagn kom det frem, at hun under besøget ikke opfattede Heard som et offer for hustruvold. Hun afviste samtidig, at mærker i Heards ansigt fra den pågældende dag skulle stamme fra slag.

Tidligere har Johnny Depp blandt andet beskyldt Amber Heard for at skide i parrets fælles seng og at have kastet en flaske efter ham, der skadede hans finger.

Amber Heard har endnu ikke afgivet forklaring eller haft mulighed for at indkalde vidner til sit forsvar.

Sagen kort

Den 58-årige amerikanske skuespiller Johnny Depp anklager den 35-årige skuespiller Amber Heard, som han var gift med i tre år, for bagvaskelse, fordi hun i et læserbrev har beskrevet, at hun har været offer for hustruvold.

Han kræver over 340 millioner kroner i erstatning fra Amber Heard, fordi han mener, at hendes udtalelser har ramt hans karriere hårdt. Blandt andet blev han frataget rollen som Gellert Grindelwald i den biografaktuelle 'Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder'.

Amber Heard kræver det dobbelte fra Depp, fordi hun anser hans beskyldning om, at hun har ødelagt hans karriere, for bagvaskelse.

Omkring 100 vidner forventes at blive indkaldt i løbet af de seks uger, retssagen varer. Retssagen begyndte for en uge siden.

I en anden retssag blev der i 2020 fundet beviser for voldshandlinger fra begge parter i løbet af deres ægteskab, der varede fra 2015 til 2017.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+