Brandskadet skuespiller skal hele i tre år

Jakob Oftebro er blevet alvorligt forbrændt i ansigtet og kan ikke tåle solen

Jakob Oftebro skal holde sig i skyggen de kommende år. Foto: Martin Munch
Jakob Oftebro skal holde sig i skyggen de kommende år. Foto: Martin Munch
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Den norske skuespiller Jakob Oftebro, som herhjemme bedst er kendt fra serien '1864', blev for en måned siden ramt af en molotovcocktail i hovedet under indspilningerne til tv-serien 'Hamilton', og skaderne i hans ansigt er så alvorlige, at det kommer til at tage år, før alt er helet op.

DR-skuespiller slemt forbrændt: Jeg har været heldig

Det er hans far og kollega, Nils Ole Oftebro, der i et interview med norske VG fortæller om konsekvenserne ved ulykken.

– Jakob har fået besked på, at han ikke må sole sig uden høj solfaktor i to eller tre år. Det kan tage op til tre år, før huden er ordentligt helet, siger faren og fortæller, at med sådan en ulykke, ændrer alt sig pludseligt.

Far og søn skal til august spille sammen i 'Peer Gynt' på udendørsscenen Gålå i Gudbrandsdalen, og det giver nogle udfordringer, hvis det bliver en solrig sommer, har teaterdirektør Marit Lien tidligere fortalt.

Skuespiller fik molotovcocktail i ansigtet: Så galt gik det

- Målet er, at Jakob skal spille på Gålå til sommer. Men han skal undgå at blive udsat for sol. Vi er i dialog med hans agent og har foreslået løsningerne for dagsprøverne. Vi har sendt forslag til, hvordan skal løse dette, sagde hun i slutningen af maj til Gudbrandsdølen Dagningen

Ifølge VG er løsningen lige nu, at Jakob Oftebro ikke øver om dagen, men godt kan spille med om aftenen. Og det er en løsning, hovedpersonen selv er glad for.

- Det er en meget vigtig forestilling for mig, og jeg er glad for at skulle spille med igen i år. Jeg læger godt og jeg håber, at bliver så god som ny igen. Jeg siger, som Peer Gynt ville sige: 'Op på hesten igen'.

Pilou mærket af grim ulykke: - Det gør mig så pisse hamrende ked af det

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+