Caitlyn Jenner protesterer mod 'toiletlov'

Realityfænomenet Caitlyn Jenner blander sig nu i den ophedede debat om transpersoners rettigheder

Her ses Caitlyn Jenner efter GLAAD Media Awards i Beverly Hills tidligere på måneden. (Video: Splash)

Hun er vant til at være i rampelyset efter mange år som bonusfar til de berømte Kardashian-søstre og i rollen som tidligere OL-deltager.

Og nu tager realityfænomenet Caitlyn Jenner, der tidligere var kendt som Bruce Jenner, fordel af rampelyset til at blande sig i en ophedet debet om transpersoners rettigheder i USA.

Intl. kendte Caitlyn Jenner: - Jeg er færdig med kvinder

Det skriver US Weekly.

- Der er en masse nyheder derude om lovforslag i forskellige stater, som er gode eller dårlige for LGBT-samfundet (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner red.).

Bruce Jenner skiftede sidste år identitet til Caitlyn Jenner. (Foto: AP) Intl. kendte Caitlyn Jenner med i succesrig tv-serie

- På det seneste har det mest været ikke så gode lovforslag. Jeg har brugt en masse tid på at tænke over, hvilken slags signaler disse skadelige lovforslag sender, særligt til unge transpersoner der vokser op i de stater, skriver Caitlyn Jenner på sin blog ifølge US Weekly.

Reaktionen kommer, efter at delstaten North Carolina i marts indførte en lov, der tvinger transpersoner til at vælge offentlige toiletter efter deres biologiske køn. Loven er siden hen blevet kendt som 'toiletloven'.

Siden da har stjerner som Bruce Springsteen og Pearl Jam aflyst koncerter i staten i protest mod den nyindførte lov.

Den tidligere OL-vinder vil ikke involvere sine døtre for meget i sit kærlighedsliv. (Foto: AP) Intl. kendte Caitlyn Jenner: Derfor dater jeg ikke mænd lige nu

- Vi vil alle have sikkerhed og privatliv på offentlige toiletter. Men disse anti-LGBT-love gør os faktisk mindre sikre. De åbner døren til misbrug, aggressiv og konfliktsøgende adfærd på toiletter og opfordrer fremmede til at kræve, at kvinder og piger skal bevise, at de faktisk er af hunkøn for at benytte toilettet. Ingen ønsker det, lyder det desuden fra Caitlyn Jenner.

Caitlyn Jenner stod offentligt frem i 2015, da hun sprang ud som transperson på forsiden af magasinet Vanity Fair.

Kardashian-pigernes far blev i 2015 forvandlet til en kvinde. I dag ser den tidligere Bruce Jenner således ud. (Foto: Chris Pizzello) Intl. kendte Caitlyn Jenners hemmelighed: Fik fjernet hormonbryster

24 kommentarer
Vis kommentarer