Cardi B: Betyder det at jeg fortjener at blive voldtaget?

Den amerikanske rap-stjerne Cardi B udgav i sidste uge musikvideoen 'Twerk', hvor der for alvor bliver 'rystet røv' - det har nu skabt en feministisk twitter-krig

Er det ud fra en feministisk synsvinkel helt okay at 'ryste røv' på en musikvideo, eller er det en degradering og seksualisering af kvindens krop? Det er nogle af de spørgsmål, der svæver i luften og har startet en mindre Twitter-krig, siden den amerikanske rapper Cardi B i sidste uge udgav sin musikvideo 'Twerk', hvor der i den grad bliver 'rystet røv' for alle pengene.

Det skriver flere medier heriblandt Independent

Musikvideoen 'Twerk', der hærger de sociale medier netop nu, er angiveligt en hyldests til nogle af de bedste 'twerkere' i verden. Og det er ikke nogen overdrivelse, at den er fyldt med 'rystende røve' lige så langt, som øjet rækker.

Videoen er allerede blevet set mere end 24 millioner gange, og selveste Cardi B ryster oven i købet i musikvideoen også sin egen bagdel kun iført maling.

Mange af Cardi B's fans var helt oppe i skyerne af begejstring over den vilde video, som du kan se her.

(artiklen fortsætter under billedet)

Hetr er Cardi B fotograferet under video-indspilningen iført frækt tiger outfit. (Foto: CGMIA)
Hetr er Cardi B fotograferet under video-indspilningen iført frækt tiger outfit. (Foto: CGMIA)
 

Men der var også mange, der kritiserede musikvideoen for at være sexistisk og for at gøre kvinder til objekter, heriblandt journalisten Stephanie Hamill fra mediet Daily Caller, der startede en mindre twitterkrig med Cardi B.

Stephanie Hamill lagde et opslag ud på twitter, hvor hun skrev følgende:

'I en tid med #metoo, hvordan kan dette give kvinder magt. Vær så venlig at svare.

Cardi B gik straks til tasterne og svarede Stephanie Hamill således på twitter:

'Den siger, at kvinder kan være iklædt nøjagtigt, hvad de ønsker. Og et nej betyder altså fortsat et nej. Så Stephanie vil du være så venlig at svare. Hvis jeg 'twerker' og er halvnøgen, betyder det så, at jeg fortjener at blive voldtaget og forulempet. Jeg vil gerne vide, hvad en konservativ kvinde som dig tænker'. 

Stephanie Hamill gik igen på twitter og uddybede sin kritik mod Cardi B med følgende udtalelse:

'Jeg er enig. Et nej betyder et nej ligegyldigt hvad! Men denne video objektiviserer kvinder. Jeg mener, at det sårer alle kvinder og selve kvindesagen. Vi er ikke objekter. Der er ingen tvivl om, at vi ser tingene på forskellig måde (måske er jeg bare hadefuld, fordi jeg ikke kan twerke).'

Cardi B har tidligere optrådt lettere afklædt og fræk her i 2015. (Foto: Aria Isadora/BFA/REX)
Cardi B har tidligere optrådt lettere afklædt og fræk her i 2015. (Foto: Aria Isadora/BFA/REX)
 

Her optræder Cardi B i forbindelse med en koncert i New York. (Ritzau/Scanpix)
Her optræder Cardi B i forbindelse med en koncert i New York. (Ritzau/Scanpix)