Celebrity-selfies i hoved og røv

Kim Kardashian kastede terningen, da hun fotrograferede sig selv med kæmpe-rumpe og sidepatter i focus

Det var et fænomen, der var praktisk taget ukendt på samme tid sidste år.

Men siden er de såkaldte selfies gået deres sejrsgang over hele verden - også i den, som verdens celebrities befinder sig i.

Sågar statsminister Helle Thorning-Schmidt har - som bekendt - haft gang i mobilen til et friskt skud af sig selv sammen med præsident Barack Obama og premiereminister David Cameron.

Men det er dog især kendte og sexede kvinder som Kim kardashian, Kelly Brook og Kylie Minogue, der ikke kan stå for at fotografere sig selv i mere eller mindre afklædte situationer og så offentliggøre billederne på deres Instagram- og Twitter-profiler.


 

Årets ord
Fænomenet er blevet så udbredt, at ordet 'selfie' blev udnævnt til årets ord af redaktørerne af Oxford Dictionaries - det engelske sprogs anerkendte vogtere.

Brugen af ordet 'selfie' er steget med 17.000 procent i det forløbne år, er det blevet beregnet.

Selv-fotograferingen tog navnlig fart, efter at 'dronningen af selfie', Kim Kardashian, havde lagt et billede af sig selv i hvid badedragt med hendes kæmpe-rumpe som focus på Instagram.

En million Instagram-brugere trykkede 'synes godt om' ved billedet, som også lancerede begrebet 'side-patter', altså tydelige bryster fotograferet fra siden.

'Fuck you'-finger
Kim Kardashian siger selv, at hun tog billedet som et 'fuck you'-svar til alle dem, der havde kritiseret hende for at være blevet for fed, da hun var gravid.

Thornings selfie kåret af amerikansk avisBabe-dj bag toilet-selfieSe mig: Oxford kårer selfie til årets ord

- Det sårede mig. Der var historier fremme om, at jeg vejede 100 kilo. Jeg tog på, fordi jeg var gravid, og det var virkelig hårdt at høre alle de ondskabsfulde ting, der blev sagt, sagde hun i Jay Lenos talkshow på amerikansk tv.

Men herefter var terningen kastet, og celebrities greb mobilen og begyndte at fotografere sig selv i stor stil.