Clooney-billede lukker avis

Efter et billede af George Clooney på en forside vil den iranske domstol have avisen Mardom e-Emruz tvangsnedlagt

George Clooney var en af mange gæster til den amerikanske prisuddeling, der viste deres offentlige støtte til Charlie Hebdo. (Foto: AP)
George Clooney var en af mange gæster til den amerikanske prisuddeling, der viste deres offentlige støtte til Charlie Hebdo. (Foto: AP)

De iranske myndigheder fik nok, da den iranske avis Mardom e-Emruz trykte en forsiden med et stort billede af George Clooney til Golden Globe-prisuddelingen. På billedet har han et batch med 'Je Suis Charlie' på. Det skriver norske vg.no.

Dette billede var for meget for den iranske domstol.
Dette billede var for meget for den iranske domstol.
 

Avisen havde valgt overskriften på forsiden 'Jeg er også Charlie', og det var dét, der gjorde den iranske domstol rasende, som nu mener, at avisen publicerede anti-islamistisk materiale.

George Clooney modtog prisen Cecil B. DeMille for at have bidraget på fremragende vis til underholdning. (Foto: AP) Intl. kendte Clooney: Award show er ikke fair for kvinder

Skuespilleren viste med et badge, at han støtter satiremagasinet Charlie Hebdo, der for nylig blev ramt af et voldsomt terrorangreb. Og den støtte er åbenbart ikke i orden ifølge de iranske myndigheder.

- Domstolen, der er ansvarlige for blandt andet medierne, indførte forbuddet, fordi vi publicerede et billede og en overskrift, de mente var fornærmende, fortæller Ahmad Sattari, der er chefredaktør for den nu nedlagte avis ifølge BBC.

Magi og trolddom blev udført her under optagelserne til Harry Potter og hemmelighedernes kammer (Foto: Hugh Llewelyn/Flickr) Ferie Potter, Clooney og Jolie – oplev de fedeste film-set

Iran har været ude og tage afstand fra terrorangrebene på satiremagasinet, men de har på samme tid taget afstand fra de karikaturer af Profeten Muhammed, som magasinet har trygt.

De mener, det er en fornærmelse mod Islam.

  George Clooney mener, at 'The Interview'-skandalen handler om meget mere end hacking. (Foto: AP) Filmnyheder Clooney raser over digitale terrorister

0 kommentarer
Vis kommentarer