Cosby tvinges til at tale i sag om 15-årig pige

Dårlig dag i retten for Bill Cosby, der under ed skal besvare spørgsmål om et formodet sexovergreb på mindreårig

Bill Cosby forlader retten i Norristown, Pennsylvania, hvor han forsøgte at få domstolen til at afvise anklagerne om sexovergreb i 2004. Mens han var i retten, blev en ny sag mod komikeren åbnet i Los Angeles. (Foto: AP)
Bill Cosby forlader retten i Norristown, Pennsylvania, hvor han forsøgte at få domstolen til at afvise anklagerne om sexovergreb i 2004. Mens han var i retten, blev en ny sag mod komikeren åbnet i Los Angeles. (Foto: AP)

Sagen om den amerikanske skuespiller Bill Cosbys formodede overgreb mod en lang række kvinder griber om sig.

Mens Bill Cosby tirsdag befandt sig i retten i Pennsylvania, anklaget i en sag om overgreb i 2004, blev en ny sag mod komikeren åbnet på klem i Los Angeles.

Her krævede dommer Craig Karlan, at skuespilleren skal møde op personligt og under ed afgive forklaring i en sag om sexovergreb tilbage i 1974.

Cosby skal afgive forklaring i sagen 29. februar - og to uger senere skal det på en høring besluttes, om hans vidneforklaring skal gøres offentlig.

Cosby forbavset over sigtelse - troede sagen var lukket

Sagen er anlagt af Judy Huth, der beskylder den 78-årige Cosby for at forgribe sig på hende, da hun som 15-årig befandt sig i Hugh Hefners berømte Playboy Mansion.

Huth anlagde sagen i 2014, efter at en række lignede beskyldninger mod Bill Cosby begyndte at dukke op.

Nægtede at svare
Cosby blev afhørt om sagen i oktober, men han afviste at svare på flere spørgsmål. Det vil domstolen nu rette op på.

– Vi mener, at domstolens afgørelse i dag er en anerkendelse af vores sag, siger Huths advokat, Gloria Allred, i en kommentar til amerikanske medier.

Bodyguards hjalp Bill Cosby væk fra retsbygningen i Norristown. (Foto: AP)
Bodyguards hjalp Bill Cosby væk fra retsbygningen i Norristown. (Foto: AP)

Bill Cosby er røget i politiets forbryderalbum. (Foto: AP)
Bill Cosby er røget i politiets forbryderalbum. (Foto: AP)
 

Bill Cosby deltog tirsdag i retsmødet i Norristown, Pennsylvania, hvor hans advokater forsøgte at få domstolen til at afvise en sag om sexovergreb mod Andrea Constand i 2004.

Cosby havde i dag skiftet morfar-cardiganen ud med jakkesæt og stok. Han havde desuden medbragt bodyguards, fordi han ifølge sine forsvarere er ved at miste synet.

Her ankommer Cosby til retten: Kaution på 1 million dollar

Bill Cosby blev i december sigtet i den 12 år gamle sag, der blev rejst, umiddelbart før den ville være faldet for forældelsesfristen.

I sagen har Andrea Constand forklaret, at Bill Cosby inviterede hende på middag i sit hjem. Her fik hun piller og vin, som gjorde hende 'paralyseret', hvorefter han angiveligt forgreb sig på hende, skriver AP.

I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for overgrebet. Men efterforskningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

Ti år senere, i juli 2015, blev retsdokumenter fra sagen offentliggjort for første gang. Det har ført til, at flere end 50 kvinder siden er stået frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb, ligesom efterforskningen af sagen fra 2004 blev genoptaget.

Politiet afslører: Kåbeklædt Cosby gav afskedsmuffin til offer

Sagen om Andrea Constand er hidtil den eneste sag om seksuelle overgreb i perioden fra 1965 til 2008, der er blevet rejst mod Cosby.

Komikeren selv erkender at have begået utroskab, men han afviser anklagerne om seksuelle overgreb, ligesom han også har nægtet sig skyldig i sagen fra Pennsylvania.

Den 78-årige tv-stjerne er anklaget efter paragraffer, hvor den maksimale straf er op til ti års fængsel.