Annonce:
Annonce:

Dansker sagsøger Kim Kardashian: Sådan kan hun få erstatning

Danske Kirsten Kjær Weis har lagt sag an mod verdensstjernen Kim Kardashian. Advokat med ekspertise i amerikanske retssager Thomas Thorup forklarer nu, hvordan det kan ende med erstatning

Kim Kardashian West. Foto: AP
Kim Kardashian West. Foto: AP
Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Den danske makeupartist og forretningskvinde Kirsten Kjær Weis har lagt sag an mod verdensstjernen Kim Kardashian West.

Det skyldes, at Kardashians makeupserie 'KKW' ifølge Weis minder for meget om hendes makeupserie Kjaer Weis, hvis indpakning bærer initialerne KW.

-  Det handler om at beskytte vores omdømme og vores forretning. Vi har i mange år arbejdet hårdt for at etablere vores brands identitet og vores unikke markedsposition, har Kirsten Weiss tidligere oplyst til Ekstra Bladet.

Weis har i mange år ejet makeupmærket, og hun ønsker derfor, at verdensstjernen ændrer sit navn og logo på produkterne - samtidig med at hun betaler en ikke-oplyst erstatning til danskeren.

Verdensstjerne sagsøgt af dansker

Annonce:

Advokat: Sådan kan hun få erstatning
På de sociale medier har flere danske og udenlandske læsere kommenteret på retssagen mellem Kirsten Weis og Kim Kardashian West. De undrer sig over, hvordan det kan lade sig gøre at få erstatning, når hverken produkt eller navn er helt ens.

Men en erstatning er trods alt muligt. Det fortæller Thomas Thorup, der er medejer og partner af det danske og amerikanske advokatbureau 'Thomas Martin'. Han er ekspert i amerikanske retsforhold, varemærkeret og internationale twister.

- De amerikanske procesregler fungerer således, at sagsøgeren kan påtvinge modparten til at fremlægge stort set al dokumentation om virksomhedens salg og markedsføring i retten. Det betyder, at modparten ofte ender med et forlig, fordi parterne ikke ønsker at fremlægge disse slags informationer, skriver Thomas Thorup til Ekstra Bladet i en e-mail.

Han understreger, at han ikke kender den konkrete retssag mellem Kirsten Weis og Kim Kardashian West, og derfor kun kan udtale sig om disse slags retssager generelt.

Annonce:

En tung bevisbyrde
Advokat Thomas Thorup tilføjer dog, at erstatninger i disse slags retssager kan være vanskelige. Hvis modparten går hele vejen i retten, så skal sagsøgeren finde flere beviser frem.

- Generelt er det sådan, at den, der rejser sådan en sag, skal bevise 'likehood of confusion', altså at der er sandsynlighed for, at forbrugerne bliver vildledt. Det vil ofte være en tung bevisbyrde, skriver han.

Derudover så understreger Thomas Thorup, at der er flere faktorer, som spiller ind for at få en erstatning.

- Der er mange faktorer, som skal tages i betragtning ud over sammenligningen af de to mærker. Blandt andet om de varer, mærkerne anvendes til, er ens eller forskellige, om det ene eller begge mærker er registrerede, hvornår de første gang er blevet brugt i markedet og hvor kendte mærkerne eksempelvis er, afslutter han i e-mailen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: