Deler skræmmende billede: Jeg følte mig fed

'The Good Place'-skuespilleren Jameela Jamil led i årevis af en spiseforstyrrelse, der ødelagde hendes syn på egen krop

Jameela Jamil har delt et 10 år gammelt billede af sig selv. Se det i artiklen. Foto: Broadimage/Shutterstock
Jameela Jamil har delt et 10 år gammelt billede af sig selv. Se det i artiklen. Foto: Broadimage/Shutterstock

Skuespilleren Jameela Jamil, der blandt andet er kendt fra 'The Good Place', som kan ses på Netflix, led for 10 år siden af en spiseforstyrrelse, og nu har hun delt et billede, der viser, hvordan det fuldstændigt ødelagde hendes syn på sin egen krop.

Det sker på Twitter, hvor Jamil har delt billedet med en rørende tekst til.

'Dette var en trist dag for 10 år siden. Jeg ville ikke med til eventen, fordi jeg var overbevist om, at jeg var 'for fed', og at jeg ville blive offentligt 'fatshamet' dagen efter', skriver Jameela Jamil og tilføjer.

'Jeg var så svag. Jeg kunne kun holde ud at være der i 10 minutter. Spiseforstyrrelser er så vilde. Jeg mistede mine teenageår/20'ere', skriver hun.

Hun fortsætter ved at fortælle, at hun ved hjælp med terapi, og på den måde fik hun ændret synet på sin krop og blev spiseforstyrrelsen kvit. Siden hun brød igennem i Hollywood har hun åbent fortalt om sin sygdom. Den i dag 33-årige kvinde har blandt andet fortalt, at spiseforstyrrelsen begyndte, da hun var blot 14 år gammel.

At sundhed og velvære er noget, der ligger briten nær, fik verden at se, da modelegenden Karl Lagerfeld gik bort i februar i en alder af 85 år. Imens modelverden, anført af blandt andre danske Helena Christensen, hyldede ikonet, valgte Jameela Jamil at gå i kødet på den afdøde og beskrive ham som en fedmehadende mandschauvinist.

45 kommentarer
Vis kommentarer