DiCaprio indblandet i international milliard-skandale

Superstjernen har fået et Picasso-maleri i gave, men må nu aflevere det til myndighederne, da de mener, at det er købt for stjålne penge

Stjerneskuespilleren Leonardo DiCaprio er ufrivilligt blevet indblandet i en korruptionsskandale, hvor flere milliarder kroner er blevet vasket hvide i Hollywood. Foto: AP
Stjerneskuespilleren Leonardo DiCaprio er ufrivilligt blevet indblandet i en korruptionsskandale, hvor flere milliarder kroner er blevet vasket hvide i Hollywood. Foto: AP

Superstjernern Leonardo DiCaprio er ufrivilligt blevet indblandet i en international korruptionsskandale i milliard-klassen.

Dermed må han nu aflevere en Oscar-statuette, et Picasso-maleri, et fotografi af Diane Abus og en Jean-Michel Basquiat-collage til de amerikanske myndigheder, da de mener, at tingene er købt for stjålne penge.

Leonardo DiCaprio, der indtil for ganske nylig dannede par med den danske model Nina Agdal, er dog uskyldig, da han har modtaget statuetten og billederne i gaver uden viden om, at de skulle være købt for stjålne penge.

Picasso-maleriet, der har en værdi på mere end 20 millioner kroner, har han fået af den malaysiske finansfyrste Jho Low.

Det skriver Los Angeles Times samt nyhedsbureauet Reuters ifølge det norske statsmedie NRK.

'Kære Leonardo Dicaprio. Forsinket tillykke med dagen. Denne gave er til dig,' skulle der angiveligt have stået på det tilhørende kort.

Nina Agdal: Det går du glip af Leonardo

Leonardo DiCaprio og Nina Agdal da de stadig var et par. Foto: All Over Press
Leonardo DiCaprio og Nina Agdal da de stadig var et par. Foto: All Over Press

Premierminister indblandet
De amerikanske myndigheder mener, at den malaysiske finansmand har hvidvasket mere end 2,5 milliarder kroner via en amerikansk konto.

Pengene skulle han have stjålet fra investeringsfonden 1MDB.

De amerikanske myndigheder er nu gået rettens vej for at beslaglægge værdier købt for pengene.

Fonden, som pengene angiveligt er stjålet fra, blev oprettet tilbage i 2009 af Malaysias premierminister, Najib Razak. Også han er indblandet i korruptionsskandalen, da de amerikanske myndigheder, at han ligeledes har stjålet penge fra fonden.

DiCaprio i sorg over sin 'skuespillermor'

Hvidvask i Hollywood
Fonden skulle fremme den økonomiske vækst i Malaysia, men i stedet går anklagen på, at premierministeren har kanaliseret penge fra fonden til sin stedsøn Riza Azizs produktionsselskab Red Granite, hvor de er blevet vasket hvide gennem produktion af en række Hollywood-film.

Sidste år beslaglagde de rettighederne til storfilmen 'The Wolf of Wall Street', mens de nu også lægger hånd på rettighederne til 'Dum og Dummere 2' med Jim Carrey og Jeff Daniels samt 'Daddy's Home' med Will Ferrell og Mark Wahlberg.

'The Wolf of Wall Street' har Leonardo DiCaprio i hovedrollen som børshajen Jordan Belfort. Da optagelserne til filmen var færdig, fik han Marlon Brandos Oscar-statuette fra 1955 i gave af Red Granite.

Finansfyrsten Jho Low arbejdede officielt med at skaffe penge til Red Granite.

Leonardo DiCaprio mødes med Trump for at skabe job

Leonardo DiCaprio som Jordan Belfort i 'The Wolf of Wall Street', der blandt andet er finansieret af Red Granite. Foto: AP
Leonardo DiCaprio som Jordan Belfort i 'The Wolf of Wall Street', der blandt andet er finansieret af Red Granite. Foto: AP

Ville sælge til velgørenhed
Ifølge skuespillerens talsmand samarbejder Leonardo DiCaprio fuldt ud med de amerikanske myndigheder og har afleveret både statuette og billeder uden indsigelser.

Talsmanden forklarer desuden, at verdensstjernen modtog gaverne med intention om at bortauktionere dem til fordel for hans velgørenhedsarbejde.

Ifølge NRK har de amerikanske myndigheder efterforsket sagen i flere år. Alt i alt anslår de, at der er blevet stjålet omkring 30 milliarder kroner fra fonden.

Los Angeles Times skriver, at myndighederne mener, at pengene blandt andet er gået til at finansiere de skyldiges ekstravagante livsstil og herunder indkøb af kunst og juveler samt ejendomme og luksusbåde, til betaling af udgifter til gambling samt til at hyre musikere og kendte til at optræde til fester.

DiCaprio og danske Agdal involveret i trafikuheld

Nægter sig skyldig
– Vi kan ganske enkelt ikke tillade, at USA skal være et sted, hvor korrupte individer kan forvente at kunne skjule værdier og på overdådig vis bruge penge, der burde komme indbyggerne i andre lande til gode, lyder det fra assisterende statsadvokat Kenneth Blanco i en pressemeddelelse.

Den malaysiske premierminister nægter sig skyldig på trods af, at amerikanerne har sporet mere end 4,5 milliarder kroner til konti, der er oprettet i hans navn.

Den malaysiske justitsminister benægter ligeledes, at der skulle være foregået noget ulovligt i fonden.

Produktionsselskabet Red Granite udtaler i en pressemeddelelse, at de samarbejder med myndighederne for at få kastet lys over sagen.

Snydt! DiCaprio skræmmer livet af medstjerne på åben gade

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter