Dolly Parton er ikke længere jaloux på 'Jolene'

Countrysangerens mand havde et godt øje til 'Jolene'

73-årige Dolly Parton afleverede en bredside mod tidligere rival i talkshow. Foto: AP
73-årige Dolly Parton afleverede en bredside mod tidligere rival i talkshow. Foto: AP
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Det er en kendt historie, at country-legenden Dolly Parton er en kvinde med to virkeligheder: den i rampelyset og den hjemme hos gemalen.

Og det er lige så kendt, at Dolly derhjemme lever i et ægteskab af den gamle skole, hvor bukserne sidder på manden, og kvinden i mange sammenhænge har den af Biblen så velbeskrevne rolle. Det indebærer blandt andet, at manden til tider kan have lidt større armbevægelser, end fruen bryder sig om. Det er netop det, den verdensberømte ørehænger 'Jolene' beskriver.

Dolly Parton kunne fortælle, at rivalen fra dengang nu har en numse, der er så stor, at hun må kæmpe for at få den igennem en døråbning. Foto: AP
Dolly Parton kunne fortælle, at rivalen fra dengang nu har en numse, der er så stor, at hun må kæmpe for at få den igennem en døråbning. Foto: AP
 

- Sangen handler jo i virkeligheden om min ægtemand, fortalte Dolly Parton, da hun i den forgangne uge ifølge VG var på besøg hos talkshowværten Jimmy Fallon i hans 'Tonight Show' på NBC.

Countrydronningen afslørede, at kvinden, hun synger om, og som hun i jalousi trygler om 'ikke at stjæle sin mand', var en smuk og varmblodig rødhåret dame, som på det tidspunkt arbejdede i en bank i Nashville. Her brugte den nu 77-årige ægtemand, Carl Thomas Dean, i Dolly Partons optik lidt mere tid, end hun brød sig om.

Det hører med til historien, at parret var nygifte på det tidspunkt.

Sangen 'Jolene' er fra 1973, og for 20 år siden fortalte sangeren offentligt, at teksten var baseret på egne erfaringer. Det er først nu, at hun går i detaljer med, hvad der udløste den populære sang.

Countrylegenden har været gift med sin Carl i ca. 53 år. Foto: AP
Countrylegenden har været gift med sin Carl i ca. 53 år. Foto: AP
 

Jalousi-sangen 'Jolene' toppede alverdens hitlister dengang, og den har da også siden fulgt repertoiret, når Dolly Parton har optrådt. Man kan vel nærmest ikke forestille sig en koncert uden den sang.

Den 73-årige sanger 'fik lov til' at beholde sig ægtemand, og hun kunne i talkshowet også fortælle, at hun faktisk for ikke længe siden så 'den rødhårede kvinde' igen.

Dolly Partons beskrivelse af sin rival fra ungdommen blev affyret med brask og bram og afslørede, at der nok lige var et regnskab, der skulle afsluttes.

- Hun var ikke så sexet mere. Før havde hun dette smukke røde hår, men det var nu blevet gråt. Og før havde hun en lille stram rumpe - i dag ser hun ud til at skulle kæmpe for at få rumpen med sig igennem en døråbning.

Til publikums begejstring fortsatte Dolly Parton sin nådesløse hudfletning af sin gamle rival.

- Hun plejede at bære D-skål. Nu bærer hun blebukser mod inkontinens, fortalte country-legenden med fryd i stemmen.

'Jolene' er en af Dolly Partons signatursange, og den har fulgt hende siden 1973. Foto: AP
'Jolene' er en af Dolly Partons signatursange, og den har fulgt hende siden 1973. Foto: AP
 

Hermed stod det rimelig klart for alle, at den gamle jalousi var helt væk.

Carl Thomas Dean og Dolly Parton har været gift i over 53 år, og han har aldrig ledsaget hende, når hun har bevæget sig ud i rampelyset. Ægtemanden foretrækker den tilbagetrukne tilværelse.

I løbet af sin mere end 50 år lange karriere har sangeren skrevet op imod 3000 sange, og 'Jolene' er blandt de største hits på linje med 'I Will Always Love You', 'Coat Of Many Colors' samt '9 To 5'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind