Efter Manchester-terror: Nu taler Ariana Grande

- Det eneste, vi kan gøre nu, er at vælge, hvordan vi vil lade dette påvirke os, skriver Ariana Grande

Popstjernen Ariana Grande. Foto: All Over
Popstjernen Ariana Grande. Foto: All Over
Følg Internationale kendte

Den 23-årige sangerinde var i terrorens centrum, da en bombe sprang mandag kort efter en af hendes koncerter var afviklet i den engelske by Manchester.

22 mistede livet i forbindelse med angrebet.

Siden har det været meget småt med ord fra sangerinden, der dog nu - i et længere skriv på de sociale medier - åbner op.

- Mit hjerte, bønner og dybeste medfølelse er hos ofrene fra angrebet i Manchester og deres kære. Der er intet, hverken jeg eller andre kan gøre for at fjerne den smerte, I føler, skriver Ariana Grande, der fortsætter.

- Men, jeg giver jer min hånd, mit hjerte og alt, hvad jeg på nogen måde kan give jer, hvis I skulle ønske eller behøve min hjælp på nogen måde.

De dræbtes mindes efter angrebet i Manchester. Foto: All Over
De dræbtes mindes efter angrebet i Manchester. Foto: All Over
 

- Det eneste, vi kan gøre nu, er at vælge, hvordan vi vil lade det påvirke os, og hvordan vi vil leve vores liv herfra og fremadrettet.

- Jeg har tænkt på mine fans konstant den seneste uge. Den måde I har håndteret alt dette har været meget inspirerende og har gjort mig mere stolt af jer, end I nogensinde vil tro, skriver hun.

Foto: All Over
Foto: All Over
 

Læs hele opslaget herunder:

I opslaget understreger den populære popsanger også, at hun vender tilbage til Manchester i, hvad der lyder som et velgørenhedsarrangement.

- Jeg kommer tilbage til den utroligt tapre by Manchester for at tilbringe tid med mine fans og skaffe penge til ofrene og deres familier. Jeg vil gerne takke andre musikere og venner for at hjælpe og være en del af vores kærlighedserklæring til Manchester. Jeg vil have detaljer til jer, når alt er bekræftet.

Manchester-angrebet

* Eksplosionen i koncertarenaen blev meldt til politiet klokken 23.33 dansk tid.

* Britisk politi oplyste kort efter, at man efterforskede episoden som en mulig terrorhandling.

* Tidligt tirsdag satte politichef Ian Hopkins i Manchester tal på de døde og sårede. 22 har mistet livet, mens 59 er kvæstet.

* 60 ambulancer kørte til Manchester Arena efter angrebet. De sårede blev behandlet på otte hospitaler forskellige steder i byen.

* Der er indtil videre navn på fire af de dræbte. En 18-årig kvinde ved navn Georgina Callander, en otteårig pige ved navn Saffie Rose Roussos, en 28-årig mand ved navn John Atkinson og en 15-årig pige ved navn Olivia Campbell.

* Angrebet er ifølge politiet foretaget af en selvmordsbomber.

* Den formodede bombemand hedder ifølge politiet Salman Abedi og er 22 år gammel. Det er dog ikke bekræftet af en retsmediciner endnu.

* Politiet undersøger, om Abedi handlede alene, eller om han var del af et terrornetværk.

* Islamisk Stat hævder i en erklæring at stå bag angrebet. Men den påstand er ikke bekræftet af politiet.

* Den formodede gerningsmand skal have rejst fra London med tog til Manchester. Det oplyser talsmænd fra amerikanske myndigheder.

* En 23-årig mand er derudover blevet anholdt i byens sydlige del som led i efterforskningen.

* I timerne efter angrebet blev samtlige toglinjer fra Victoria Station i Manchester lukket. Vejene ind til arenaen blev desuden spærret af politiet.

* Kort før klokken 2 natten til tirsdag foretog bomberyddere en kontrolleret sprængning af en genstand ved Cathedral Gardens i Manchester. Det viste sig dog at være efterladt tøj.

* Politiet gennemførte igen en kontrolleret sprængning i Manchester-forstaden Fallowfield tirsdag eftermiddag. Den var led i efterforskningen, oplyste politiet.

* Den britiske premierminister, Theresa May, indkaldte til et ekstraordinært sikkerhedsmøde tirsdag formiddag klokken 10 dansk tid.

* Bagefter bekræftede hun ved et pressemøde foran sin embedsbolig i Downing Street, at der er sket et terrorangreb. Hun tog afstand fra "bevidst at ramme uskyldige forsvarsløse børn og unge".

* Både premierministeren og arbejderpartiet Labours leder, Jeremy Corbyn, har suspenderet den igangværende valgkamp på ubestemt tid. Briterne skal til parlamentsvalg 8. juni.

* Sent tirsdag aften hævede Storbritannien trusselsniveauet fra alvorligt til kritisk. Det betyder, at et nyt terrorangreb kan være nært forestående.

* Det britiske forsvarsministerium har givet grønt lys til, at soldater kan støtte politiet ved offentlige arrangementer.

Kilder: Reuters, BBC, dpa, AP, Sky News, Manchester Evening News og VG.

OVERBLIK: Her er ofrene for koncertbomben i Manchester

22 mennesker mistede mandag aften livet i en eksplosion ved Manchester Arena under afslutningen på en koncert med sangeren Ariana Grande.

Her er et overblik over de identificerede ofre:

* Saffie Rose Roussos, otte år.

Den otteåriges mor og søster er stadig indlagt med skader.

* Olivia Campbell, 15 år.

Hun var til koncerten med sin kæreste, der bliver behandlet for sine skader på hospitalet.

* Kelly Brewster, 32 år.

Kæresten til den 32-årige kvinde oplyser onsdag, at eksplosionen dræbte hende på stedet. Den afdødes søster og niece behandles stadig for deres skader.

* Georgina Callander, 18 år.

Teenageren var fan af Ariana Grande og havde dagen før koncerten på Twitter delt et billede af et møde med sangerinden i 2015.

* John Atkinson, 28 år.

Umiddelbart efter nyheden om hans død er en indsamling begyndt for at hjælpe den 28-åriges familie med at betale for udgifterne til begravelsen.

* Alison Howe, 45 år, og Lisa Lees, 47 år.

De to veninder var taget til koncerten sammen.

* Angelika Klis, 40 år, og Marcin Klis, 42 år.

De to polske statsborgere, der boede i York i Storbritannien, stod uden for Manchester Arena og ventede på, at deres døtre skulle komme ud, efter koncerten var slut.

* Martyn Hett, 29 år.

Han var taget til koncerten med sine venner. Han blev dog skilt fra dem under koncerten.

* Nell Jones, 14 år.

Skoleeleven havde smidt sine krykker for at tage til koncerten.

* Jane Tweddle-Taylor, 51 år.

Ifølge kæresten til den 51-årige skolereceptionist var hun taget med en veninde ned for at hente venindens datter efter koncertens afslutning.

* Sorrell Leczkowski, 14 år.

Hun var til koncerten sammen med flere familiemedlemmer. Hendes mor og bedstemor er fortsat indlagt på hospital. Hendes søster slap uden skader.

* Chloe Rutherford, 17 år, og Liam Curry, 19 år.

Kæresteparret fra byen South Shields var til koncerten sammen.

- De var perfekte for hinanden på alle tænkelige måder. De ønskede at være sammen for evigt, og det er de nu, skriver familierne til de to.

* Megan Hurley, skoleelev. Ingen alder er oplyst.

Hun var elev på Halewood Primary School. Hendes bror blev alvorligt såret i angrebet.

* Michelle Kiss, ingen alder er angivet.

Hun var til koncerten med sin datter, der slap uden skader. Familien skriver i en erklæring, at familien betød alt for kvinden.

* Unavngiven kvindelig betjent.

Politichefen i Manchester har bekræftet, at en betjent, der havde fri, er blandt ofrene. Navnet på betjenten er ikke offentliggjort.

Kilde: Greater Manchester Police, The Guardian, Manchester Evening News og BBC.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.