Familien taler ud om tv-stjernes død: Kæmpede med afhængighed

Nelsan Ellis' familie fortæller om den afhængighed, som skuespilleren kæmpede med at få styr på før sin død

Nelsan Ellis blev kun 39 år gammel. Foto: Matt Sayless/AP
Nelsan Ellis blev kun 39 år gammel. Foto: Matt Sayless/AP
Følg Internationale kendte

I flere år inden sin død kæmpede skuespilleren Nelsan Ellis, der særligt er kendt for sin rolle som Lafayette Reynolds i tv-serien 'True Blood', med både et stof- og alkoholmisbrug.

Det fortæller familien nu gennem skuespillerens tidligere manager, Emily Gerson Saines, der har sendt en udtalelse til The Hollywood Reporter.

True Blood-stjernen døde lørdag morgen af et hjertestop efter at have været indlagt i fire dage på Woodhull Hospital i New York-bydelen Brooklyn.

True Blood-stjerner i sorg: Mindes afdød kollega

Skuespilleren, der også har spillet med i tv-serien 'Elementary', blev kun 39 år gammel, og i udtalelsen fortæller familien, hvad der gik forud for skuespillerens tidlige død.

- Nelsan har kæmpet med stof- og alkoholmisbrug i flere år. Efter megen tid i afvænning forsøgte Nelsan at trække sig fra alkoholen på egen hånd. Ifølge hans far fik han her en blodinfektion, hans nyrer lukkede ned, hans lever var hævet, hans blodtryk faldt og hans kære søde hjerte slog ude af kontrol, fremgår det af meddelelsen, som The Hollywood Reporter har bragt i sin fulde længde.

I meddelelsen fortæller familien desuden, at skuespilleren helst forsøgte at skjule sin afhængighed fra andre.

Årsagen til, at familien nu fortæller åbent om skuespillerens kamp med alkohol og stoffer, er, at den håber, at skuespillerens historie kan være en advarsel til andre, der er i eller er på vej til at ende i en afhængighed.

- Nelsan skammede sig over sin afhængighed og var således tilbageholdende med at tale om det igennem sit liv. Hans familie tror dog, at han i døden vil have sit liv til at tjene som en advarselshistorie i et forsøg på at hjælpe andre, står der i udtalelsen.

Hyldet af kollegaer
Nelsan Ellis' dødsfald blev bekræftet sent lørdag, og efterfølgende tyede flere af skuespillerens True Blood-kolleger til de sociale medier, hvor de udtrykte deres sorg over tabet af deres medspiller.

Blandt andet skuespillerinden Anna Paquin, som spiller hovedrollen Sookie Stackhouse, delte en lang og rørende besked på sin Instagram-profil.

Her fortalte hun, at hun længe havde ledt efter et billede, der kunne vise, hvor vigtig Nelsan Ellis var for seriens skabere og skuespillere.

- Jeg kan bogstavligt talt ikke finde et, hvor han er i front, i midten eller på nogen anden måde forsøger at tage det spotlys, han fortjente og hørte til i.

- Men det er, fordi denne smukke, talentfulde mand også var en af de mest ydmyge skuespillere, jeg nogensinde har haft fornøjelsen af at kende eller arbejde med, skrev hun blandt andet til billedet.

TV-stjerne død kun 33 år gammel

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.