Fotograf langer ud efter Taylor Swift

Jason Sheldon mener, Taylor Swift kaster med sten, mens hun selv bor i et glashus

Taylor Swift blev hyldet for sit åbne brev til Apple. Nu langer fotograf ud efter hende. (Foto: AP)
Taylor Swift blev hyldet for sit åbne brev til Apple. Nu langer fotograf ud efter hende. (Foto: AP)

Freelance-fotografen har skrevet i et åbent brev til Taylor Swift, at han mener, hun gør præcis det samme, som hun beskylder og kritiserer Apple for.

I den forbindelse viser han en kontrakt, som fotografer skal underskrive, før de får lov at fotografere den unge, amerikanske superstjerne. Det skriver vg.no.

Taylor Swift var chokeret og skuffet over Apples nye streamingtjeneste, Apple Music. Nu har firmaet valgt at ændre kurs. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Swift sur: Nu betaler Apple musikere

I den står der blandt andet, at fotograferne ikke må sælge billederne videre, men at Taylor Swift til gengæld selv gerne må bruge billederne, som hun ønsker i fremtiden.

- Fotografer skal også tjene penge. Lige som Apple kunne du jo betale fotograferne. Så stop med at bede os om rettighederne til vores billeder, hvor vi ikke må udgive dem mere end én gang, skriver han i brevet.

Du kan læse hele brevet til Taylor Swift HER.

Fordi Jason Sheldon er freelancefotograf, er han økonomisk afhængig af at kunne sælge sine billeder videre. Men det må han altså ikke for Taylor Swift.

- Med al respekt, Taylor, du kan gøre det rigtige og ændre din fotopolitik. Fotografer beder ikke om at få din musik gratis. Men vær venlig ikke at få os til at lave din markedsføring gratis, slutter han brevet af og henviser til, at Swift netop har kritiseret Apple for ikke at ville betale for hendes musik.

Se også: Popstjerne fik presset Apple til at betale mere for musikken

Afviser anklagen
Taylor Swifts talsmand mener, at kontrakten, som Jason Sheldon henviser til, er urigtigt fremstillet.

- Enhver fotograf som arbejder på 1989-verdensturnéen har ret til at bruge billederne ved en senere anledning med godkendelse fra managementet, skriver han i en email til Business Insider.

Han afviser samtidig, at copyrighten vil ligge hos nogen andre end fotografen, som har taget billederne.

Men Jason Sheldon svarer tilbage, at han aldrig har påstået at copyrighten lå hos andre, men at han skal overgive rettighederne til Taylor Swift.

- I den nye 2015-kontrakt for 1989-turnéen er der ingen kontaktinformationer til managementet, og når fotografer endelig får kontakt, bliver forespørgslen ofte afvist eller ignoreret, skriver han og fortsætter:

- Selv om det i få tilfælde ender med en godkendelse, hvorfor bør fotografer så søge om noget, som er en automatisk og juridisk rettighed - altså det at måtte tjene på sit eget arbejde?

Calvin Harris er stolt af sin kæreste Taylor Swift. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Hitmager: Min pige har ændret musikindustrien

7 kommentarer
Vis kommentarer