Fransk filmlegende er død

Michel Piccoli er død - 94 år gammel

Piccoli blev 94 år. Foto: Anne Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Piccoli blev 94 år. Foto: Anne Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Den franske filmlegende Michel Piccoli er død, meddeler hans familie ifølge AFP.

Piccoli blev 94 år.

Den franske skuespiller debuterede i 1949 og har blandt andet medvirket i flere film af Godard, heriblandt 'Le Mépris' og i Ferreris 'Det Store Ædegilde'.

Legendarisk dj er død

Piccoli har siden sin debut medvirket i næsten 200 film, og i 2011 spillede han den depressivt anlagte pave i den italienske instruktør Nanni Morettis 'Habemus papam'.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Piccoli fik sit store gennembrud i 1963 i Jean-Luc Godards 'Jeg elskede dig i går'.

Senere brillerede han i samarbejde med andre af tidens største instruktører. Luis Buñuel brugte således Piccoli i 'En kammerpiges dagbog', 'Dagens skønhed' og 'Borgerskabets diskrete charme' samt i 'Mælkevejen', hvor han dukkede op som Marquis de Sade på pilgrimsruten til Santiago de Compostela.

Blev kun 21: Dræbt med haglgevær

Claude Chabrol havde ham på rollelisten i 'Det blodrøde bryllup', og i den kontroversielle 'Det store ædegilde' var Piccoli én af de fire mænd, der besluttede sig for at spise, drikke og hore sig ihjel i en fortælling, der skulle give et billede af den vestlige civilisation dengang i 1970'erne.

Michel Piccoli var søn af en fransk mor og en italiensk far, der begge var musikere. Han har været gift tre gange, først med Eléonore Hirt, dernæst med sangerinden Juliette Gréco og siden 1980 med Ludivine Clerc.

Fra sit første ægteskab har han datteren Anne-Cordélia.