Game of Thrones-kæmpe: Jeg havde været konge i vikingetiden

I fantasy-serien spiller han bøddel for kongen, men havde han levet for 1000 år siden, havde han selv været konge

Hafthor Julius Björnsson er slet ikke i tvivl om, han havde haft herredømmet, hvis han havde været viking. (PR-foto)
Hafthor Julius Björnsson er slet ikke i tvivl om, han havde haft herredømmet, hvis han havde været viking. (PR-foto)

HAMBORG(Ekstra Bladet): Når de danske seere klokken tre natten til mandag kan se første afsnit af 6. sæson af 'Game of Thrones' bliver det til et gensyn med en helt række af de populære karakterer i fantasy dramaserien.

En af personerne, der er med i den kommende sæson, er 'The Mountain', som spilles af den islandske kæmpe Hafthor Julius Björnsson, der rager to meter og fem centimeter op og har en kampvægt på 180 kilo. 

- Jeg kunne godt lide min højde, da jeg var dreng. Men jeg var ranglet, og det kunne jeg ikke lide. Så jeg sagde til mig selv, at jeg ville være enorm. Jeg husker, at jeg altid trænede. Da jeg var ung, lavede jeg pull ups, push ups, mavebøjninger, og jeg løb to kilometer hver morgen. Jeg kunne godt lide at se mine muskler vokse, siger Hafthor Julius Björnsson. (Foto: HBO) Kendte Mød The Mountain: Så vanvittig er hans kostplan

Hafthor Julius Björnsson har haft rollen som 'The Mountain' siden sæson 4, og han fik den på grund af sin imponerende fysik, som han bruger til at udføre stærk mand-konkurrencer.

En ældgammel islandsk saga fortæller, at Orm Storulfsson for tusind år siden gik tre skridt med en mere end 600 kilo tung træstamme, inden hans ryg knækkede sammen. Den rekord stod indtil sidste år, hvor Hafthor Julius Björnsson bar en ti meter lang og 650 kilo tung træstamme fem skridt og fik titlen som 'Verdens stærkeste viking'.

Største, stærkeste, mest ondskabsfulde
- Hvis jeg havde levet for 1000 år siden, så ville jeg have været konge. Jeg ville have været den største, stærkeste, mest ondskabsfulde fyr på Jorden, siger Hafthor Julius Björnsson med et stort smil, og fortæller, hvordan 2016-versionen af Hafthor er:

- Jeg er rar, ydmyg og nede på jorden, men jeg tror at i gamle dage, hvis jeg skulle have været hård, så havde jeg været det. Og jeg ville have været konge, for ingen ville kunne slå mig ihjel, siger Hafthor Julius Björnsson, der dog adskiller sig fra de barbariske vikinger på ét område.

- Jeg ville naturligvis behandle damerne godt, griner Hafthor Julius Björnsson, der kun har rosende ord tilovers for sit samarbejde med den danske skuespiller, Nikolaj Coster Waldau, der spiller Jamie Lannister i 'Game of Thrones'.

- Han er en god fyr, der er nede på jorden. Han er ydmyg og har været meget rar over for mig. Vi har lavet nogle jokes med hinanden, siger Hafthor Julius Björnsson.

Ekstra Bladet mødte den store, hærdebrede nordbo i Hamborg, hvor han deltog i et reklamefremstød for SodaStream. Se vidoen øverst hvor Hafthor Julius Björnsson viser sin humoristiske side

(PR-foto)
(PR-foto)
 

1 af 2 - Jeg er meget begavet af at have gode gener, for både min far og farfar var begge over to meter høje, siger Hafthor Julius Björnsson, der her løfter 300 kilo. (PR-foto)
2 af 2 Hafthor Julius Björnsson er slet ikke i tvivl om, han havde haft herredømmet, hvis han havde været viking. (PR-foto)
20 kommentarer
Vis kommentarer