George Clooney kritiserer dansk smykkelov

Hollywood-stjernen langer ud efter den danske 'smykkelov', som gør ham bekymret

George Clooney i Venedig med sin kone Amal Clooney. (Foto: Splash)

- Jeg er lidt bekymret over det, der foregår i dit land lige nu. Der er taget nogle beslutninger, der ikke vil være populære senere hen.

Sådan lyder det fra Hollywood-skuespilleren George Clooney i et interview med TV 2 under filmfestivalen i Berlin.

Her kritiserer han den danske 'smykkelov' - loven, der gør det muligt for myndighederne at beslaglægge flygtninges genstande og kontanter.

- Jeg mener - og det vil jeg sige meget klart - at tanken om at tage folks ejendele fra dem i et forsøg på at betale for flygtningekrisen…Jeg ved, det er svært for mig at kritisere det, fordi USA ikke yder sin del af støtten i flygtninge-situationen, siger George Clooney i interviewet med TV 2 og fortsætter:

- Men jeg bliver meget bekymret, når jeg ser, at man vil tage deres ejendele, når de kommer. For de er ofre. De er ikke ude efter et bedre liv i Danmark. De vil undslippe døden.

Flygtninge kommer til at fylde på Berlins filmfestival

Clooney mødtes med Merkel
Fredag mødtes den 54-årige skuespiller, der er i Berlin i forbindelse med filmen 'Hil Cæsar', i en time med den tyske kansler Angela Merkel for at diskutere flygtningesituationen.

Ifølge TV 2-interviewet med Clooney talte de om, hvad han og andre kunstnere samt borgere generelt kan gøre for at hjælpe.

Og skuespilleren fortæller, at de første skridt til at løse situationen skal tages ved at standse problemerne i Syrien.