Gérard Depardieu er blevet sigtet for voldtægt

Den franske skuespiller er blevet sigtet for flere forhold, der skulle være begået tilbage i 2018. Depardieu nægter alle anklager

Den 72-årige skuespiller har tidligere nægtet alle beskyldninger om overgreb. Foto: Jens Dresling
Den 72-årige skuespiller har tidligere nægtet alle beskyldninger om overgreb. Foto: Jens Dresling
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Den franske skuespiller Gérard Depardieu er blevet sigtet for voldtægt og seksuelt overgreb.

Det oplyser en kilde i det franske retsvæsen til nyhedsbureauet AFP tirsdag.

Ifølge anklagerne begik 72-årige Depardieu i 2018 voldtægt og overgreb mod en ung skuespillerinde, der er i 20'erne, i sit eget hjem i Paris.

Stjerneskuespiller beskyldes for voldtægt

Beskyldningerne kom i første omgang frem i august 2018, men sagen blev henlagt i 2019 på grund af mangel på beviser. Nu er anklagerne dog ført til en sigtelse.

Depardieu har hele vejen igennem nægtet alle beskyldninger om seksuelle overgreb, ligesom hans advokat tidligere har udtalt, at han var overbevist om, at Depardieu ville blive 'renset' for alle anklager.

Men i midten af december blev han sigtet i sagen, siger kilden.

Depardieus advokat, Hervé Temime, siger til AFP, at den kendte skuespiller 'fuldstændig afviser beskyldningerne'.

Den kendte skuespiller er for nuværende ikke anholdt, men han er under retligt tilsyn, skriver AFP.

Depardieu er en af de helt store skuespillere i Frankrig. Her ses han på et pressemøde på Hote Hilton i Kastrup i forbindelse med Ole Bornedals film 'Jeg er Dina', som han medvirkede i.  Foto: Jens Dresling
Depardieu er en af de helt store skuespillere i Frankrig. Her ses han på et pressemøde på Hote Hilton i Kastrup i forbindelse med Ole Bornedals film 'Jeg er Dina', som han medvirkede i. Foto: Jens Dresling

Har undervist kvinden
Da sagen oprindeligt blev kendt i 2018, skrev avisen Le Parisien og tv-stationen BFMTV, at den kvinde, der står bag anmeldelsen, er en 22-årig komiker og danser. Hun har tidligere fået undervisning af Depardieu.

De to kender hinanden, fordi Depardieu er en ven af familien, sagde kilder til Le Parisien.

De påståede overgreb skal have fundet sted i den dengang 69-årige skuespillers hjem i Paris 7. august og 13. august 2018.

Depardieu er en af Frankrigs mest kendte skuespillere, også internationalt. Han har medvirket i mere end 180 film er blandt andet kendt fra film som 'Kilden i Provence' og de senere års udgaver af filmene om Asterix og Obelix.

Den franske skuespiller Gérard Depardieu fotograferet i februar 2019 i forbindelse med anden sæson af den franske tv-serie 'Marseille', der blev til i et samarbejde med Netflix. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Den franske skuespiller Gérard Depardieu fotograferet i februar 2019 i forbindelse med anden sæson af den franske tv-serie 'Marseille', der blev til i et samarbejde med Netflix. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
 

I 2002 medvirkede han desuden i den danskproducerede film 'Jeg er Dina', der er instrueret af Ole Bornedal.

I 2013 vakte det furore i Frankrig, da Depardieu flyttede fra sit hjemland i protest mod den daværende franske regerings planer om at indføre en ny skat for de mest velhavende.

I stedet rykkede Depardieu til Rusland, hvor den russiske præsident, Vladimir Putin, inviterede på middag og tilbød den franske skuespiller russisk statsborgerskab.

Det takkede Depardieu ja til. Han har siden fået kritik for at have rost Putin offentligt.

Depardieu: Jeg beundrer Putin

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind