Halvparanoid Snowden-skuespiller: De holder øje med os

Skuespilleren Joseph Gordon-Levitt har fået sin kommende rolle som Edward Snowden på hjernen

Joseph Gordon-Levitt har blandet andet tapet sig web-kamera til. (Foto: AP)
Joseph Gordon-Levitt har blandet andet tapet sig web-kamera til. (Foto: AP)

Det er snart mange år siden, at Joseph Gordon-Levitt begyndte karrieren som barnestjerne på tv-skærmen. Siden 'Blomsterbørns børn', 'Roseanne' og 'Mælkevejen 1. th.' er det blevet til store roller i Hollywood-baskere som 'Inception' med Leonardo DiCaprio og 'Don Jon' med Scarlett Johansson.

Snart kan den 34-årige skuespiller igen opleves på det hvide lærred, denne gang i rollen som whistlebloweren Edward Snowden i filmen 'Snowden'. Og barnestjernen lægger ikke skjul på, at han har taget Edward Snowdens afsløringer til sig.

- Det er ikke paranoia. Det er fakta, at den amerikanske regering kan se, lige hvad de har lyst til, hvis det findes digitalt. Noget af det lyder, som om man er paranoid, fordi det er så ekstremt, men det er rigtigt, siger skuespilleren i et interview med USA Today.

- For eksempel kan regeringen lytte til os lige nu på det her hotelværelse, hvis de vil, siger Joseph Gordon-Levitt, mens han holder sin telefon op.

- De kan holde øje med os gennem smartphone-kameraet eller kameraet på din bærbare computer. Jeg har sat et plaster over mit webcam, afslører 'Inception'-stjernen over for USA Today.

Han uddyber, at den største afsløring i hans øjne er, at Google, Facebook, Apple, Microsoft, YouTube, Twitter, Skype og Yahoo samarbejder med den amerikanske sikkerhedstjeneste, NSA.

- Med mindre du er meget teknisk dygtig og kan blokere de ting, forskellige sider lægger på din computer, så spionerer de på dig. De kan få adgang til din computer. Det må vi ikke glemme, understreger 'Snowden'-skuespilleren.

'Snowden' er sat til dansk premiere 7. januar 2016.