Harry Potter-stjerne: Beskyldes for antisemitisme

Emma Watson er havnet i lidt af en shitstorm hos blandt andre israelske embedsmænd, der kritiserer, at hun på sociale medier opfordrer til solidaritet med det palæstinensiske folk

Emma Watson bruger sin status og sit navn til at støtte folk verden rundt. At støtte Palæstina var dog åbenbart for meget af det gode i nogles øjne.
Foto: Ritzau Scanpix
Emma Watson bruger sin status og sit navn til at støtte folk verden rundt. At støtte Palæstina var dog åbenbart for meget af det gode i nogles øjne. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Internationale kendte

Harry Potter-stjernen Emma Watson, der netop nu er aktuel i HBO Max-dokumentaren 'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts', har også andre og langt mere kedelige ting at tænke på for tiden.

Hun er således havnet i lidt af en shitstorm, efter at hun beskyldes for antisemitisme, og kunne hun trylle den negative omtale væk, ville hun nok gøre det.

Imens raser blandt andre israelske embedsmænd over et opslag, Emma Watson forleden lagde på sin instagramprofil, der har næsten 65 millioner følgere.

Her viser hun et foto af en propalæstinensisk protest/demonstration samt et banner med teksten 'Solidaritet er et verbum' på tværs. Verbum er som bekendt betegnelsen for et ord, der udtrykker en handling, en hændelse eller en tilstandsmåde.

Det skriver blandt andre The Guardian.

Se opslaget herunder. Artiklen fortsætter efterfølgende ...

Fordømmes af FN-folk
Den solidaritet, som Watson taler om, er i dette tilfælde solidaritet med Palæstina og dets folks kamp for retten til at blive betragtet som en selvstændig stat.

I kølvandet har en lang række kendte israelske embedsmænd fordømt skuespillerens ytringer. Den mest offensive er Danny Danon, der tidligere har været både forskningsminister i Benyamin Netanyahus regering og israelsk ambassadør i FN.

'10 point fra Gryffindor for at være en antisemit', skriver han således på Twitter med henvisning til den afdeling af troldmandsskolen Hogwarts, som Emma Watsons karakter Hemione Granger tilhørte i de berømte bøger og film om Harry Potter.

Også nuværende ambassadør i FN Gilas Erdan er kritisk på Twitter.

'Fiktion fungerer måske i Harry Potter, men det virker ikke i virkeligheden. Hvis det gjorde, kunne magien i troldmandsverdenen blive brugt til at eliminere Hamas' onde gerninger, som undertrykker kvinder og vil have Israel udslettet, og PA, der støtter terror', skriver han således.

Ovenstående kritik vækker også opsigt, fordi Emma Watson selv har med FN at gøre. I 2014 blev hun således udpeget som UN women goodwill ambassador.

Ayman Mohyeldin, der er en egyptisk født journalist og tv-vært på amerikanske MSNBC, er dog omvendt fortørnet over dem, der kritiserer Emma Watson.

Han skriver på Twitter:

'Det er ingen vittighed, men vi har nået et punkt, hvor det at poste et vagt billede med reference til solidaritet med palæstinenserne på Instagram giver dig prædikatet 'antisemit'. Det er kun 3. januar. Må Gud give mig tålmodighed dette år'.

Også den britiske advokat og politiker Sayeeda Warsi, som er medlem af Overhuset for Det Konservative Parti, støtter sin landsmand og kalder de israelske embedsmænds kritik for 'rystende'. Hun mener, at de konstante forsøg på at kvæle al support til Palæstina og palæstinenserne skal frem i lyset.

Emma Watson har ikke selv været ude at ytre sig om hverken opslaget ellerden  kritik, det har medført.

Spørgsmålet er da også, om hun vitterlig selv har skrevet omtalte opslag.

Godt nok har hun siden da lavet flere personlige posts, men i biografiteksten i toppen af hendes instagramprofil står - oversat til dansk - at profilen 'er overtaget af et anonymt, feministisk kollektiv ved navn Bad Activist Collective.'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.