Harry Potter-stjerne latterliggjort af avis

Emma Watson talte om ligestilling på et FN-møde - hun blev efterfølgende gjort til grin i den britiske avis The Sun

Emma Watson holder her tale om ligestilling for forsamlingen i FN. (Foto: AP)
Emma Watson holder her tale om ligestilling for forsamlingen i FN. (Foto: AP)
Følg Internationale kendte

- I stedet for at fortælle om reglerne på spillet Quidditch med personer på flyvende koste, eller hvordan man forvandler nogen til en frø, kedede Emma Watson med venstreorienteret og politisk korrekt vrøvl.

Så kontant og latterliggørende lød det fra klummeskriveren Rod Liddle i den britiske avis The Sun, der ikke havde meget til overs for den 26-årige Harry Potter-stjerne Emma Watson. De harske ord faldt i forbindelse med en tale om ligestilling, som Emma Watson netop har holdt foran FN-forsamlingen.

Sådan gik det Harry Potter-stjernerne: En var nøgen, nørden blev smuk og to er døde

Emma Watson opfordrede blandt andet i sin tale universiteterne til at gøre det klart, at sikkerheden for kvinder samt minoriteter og alle andre, der måske er sårbare, er en rettighed og ikke et privelegium. Og den røde tråd i talen var at udjævne forskellene mellem mænd og kvinder.

- Jeg har intet imod, at skuespillere har meninger og udtrykker dem. Men jeg kan bare ikke forstå, hvorfor, at vi skal tage dem seriøst, skriver Rod Liddle i The Sun og tilføjer ironisk:

- Og jeg går ud fra, at de inviterede Emma Watson, fordi Angelina Jolie netop nu har presserende travlt med andre ting i sit liv, skriver Rod Liddle med henvisning til skilsmissen mellem Angelina Jolie og Brad Pitt, der for nylig blev offentliggjort for verdenspressen.

Vold mod kvinder er no-go

(artiklen fortsætter under billedet)

Den smukke Emma Watson har samtidigt med sit job som skuespiller taget en høj universitets-uddannelse.(Foto: AP)
Den smukke Emma Watson har samtidigt med sit job som skuespiller taget en høj universitets-uddannelse.(Foto: AP)
 

Dårlig research

De hårde ord mod Emma Watson har vakt masser af opsigt i flere medier, der har kritiseret Rod Liddle for at være uforskammet og uvidende.

I mediet eonline.com skriver journalisten Kendal Fisher følgende med henblik på Liddles bemærkning omkring, hvorfor man skulle tage skuespillere som Emma Watson seriøst.

- Det ser ud som om Mr. Liddle ikke har lavet ordentlig research på Emma Watson, før han publicerede sin klumme. Derfor vil jeg nu give ham en lille lektion: Emma Watson er færdiguddannet fra Brown University, og hun var været ambassadør for FN i to år, hvor hun blandt andet har arbejdet med initiativer for kampagnen 'HeForShe', der arbejder for ligestilling samt kvinders rettigheder Hun har leveret intelligente og respekterede taler igen og igen og er blevet Hollywoods helt store talskvinde med henblik på ligestilling i film samt kamp mod sexisme. Derudover har Emma Watson startet en feministisk bogklub ved navn 'Our Shared Shelf', hvor hun har benyttet lejligheden til at studere og blive endnu klogere omkring feministiske emner, skriver Kendall Fisher og afslutter:

- Så hvis Liddle eller nogen anden stiller spørgsmålstegn ved 'Hermiones' engagement og viden omkring disse ting, vil jeg bare minde om de spørgsmål, hun engang stillede til sig selv: Hvis det ikke skal være mig, hvem skal det så være? Og hvis det ikke skal være nu. Hvornår skal det så være?

Ny Potter-bog til sommer

Emma Watson ses ude til venstre i rollen som Hermione i en scene fra en Harry Potter-film. (Foto AP)
Emma Watson ses ude til venstre i rollen som Hermione i en scene fra en Harry Potter-film. (Foto AP)
 

 

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.