Hillary mødte den danske baby Preben

- Dét er en sød baby, udbrød den amerikanske politiker, da hun hilste på ni måneder gamle Preben

Hillary Clinton charmede danske Preben - og omvendt - under et politisk rally i New York. (Foto: Privat)
Hillary Clinton charmede danske Preben - og omvendt - under et politisk rally i New York. (Foto: Privat)

Det er de færreste babyer, der kan bryste sig af at have mødt en - måske - kommende amerikansk præsident. Lille Preben på ni måneder er en af dem.

Søndag stødte hans danske mor og amerikanske far helt tilfældigt på et Hillary Clinton-'rally', da de forlod den restaurant, hvor de havde spist brunch i Brooklyn-kvarteret Bedford-Stuyvesant.

- Der var kun ca. 60 mennesker, og ingen troede, at Hillary rent faktisk ville dukke op, fortæller journalist og tv-producer Sarah Holm Johansen.

George Clooney kalder sine indsamlede pengebeløb til Hillary Clinton for uanstændige. (Foto: AP) Politik Clooney om sin indsamling til Clinton: - Uanstændigt

Familien, der bor i New York, blev alligevel hængende og lyttede til taler fra Hillary Clinton-støtter, men lige da de skulle til at gå lagde Sarah Holm Johansen mærke til noget. Pludselig var der en masse Secret Service-agenter til stede, og det vakte nysgerrigheden hos den danske mor, som i 2008 arbejdede på Clement Kjersgaards program 'Clement i Amerika', hvor hun dækkede politik. 

- Jeg ved, at de fyre kun er der, hvis kandidaten er til stede, forklarer hun.

Og ganske rigtigt. Efter at New Yorks borgmester havde introduceret Hillary Clinton, trådte hun op på scenen og holdt tale til forsamlingen, som gik amok over at se den demokratiske toppolitiker.

Der var god kemi mellem den ni måneder gamle Preben og Hillary, som snart er mormor til to. (Foto: Privat)
Der var god kemi mellem den ni måneder gamle Preben og Hillary, som snart er mormor til to. (Foto: Privat)
 

Preben og hans forældre stod helt tæt på scenen, så da Hillary Clinton gik lige forbi dem på vej ned af scenen, greb Sarah Holm Johansen chancen og spurgte, om hun kunne få et billede med hende og Preben.

- Hun sagde 'selvfølgelig' og rakte ud efter Preben. Han elskede det. Han var så sød og sad helt stille og smilede til hende, og hun sagde - og jeg citerer- : 'Dét er en sød baby', og hun blev ved med at ae hans hoved, griner Sarah Holm Johansen.

- Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor hele historien kom til at handle om oralsex. Det var et gensidigt forhold, sagde Lewinsky år tilbage. (Foto: ALLAN TANNENBAUM) Politik Monica Lewinsky taler ud: Jeg var tæt på selvmord

- Hun så ud til at være oprigtigt glad for at holde ham, hun var meget sød. Han sad hos hende et par minutter, og det var sjovt at se, at folk blev så begejstrede og tog en masse billeder. Så gav hun ham et lille knus og rakte ham tilbage til mig. Jeg takkede hende, og hun sagde: 'Nej, det er mig, der takker, fortæller Sarah Holm Johansen.

Oplevelsen gav familien et meget positivt indtryk af den tidligere førstedame, som er i spil til præsidentposten ved valget i november.

- Det er lidt sjovt, for vi hældte faktisk mere til Bernie (Sanders, red.) og havde planer om at gå til et rally i Prospect Park samme dag, griner den danske journalist og tilføjer:

Her er et udsnit af de spændende amerikanske præsidentkandidater (Foto: AP/Facebook/Privat) Politik Glemt alt om Trump: Her er de skøreste præsidentkandidater

- Jeg har dækket politik her så længe, men jeg må indrømme, at jeg var starstruck. Det var min mand også. jeg er ikke sikker på, om Preben forstod, at han blev fotograferet med USA's potentielt næste præsident.

Tirsdag afholdes primærvalg i New York, hvor slaget står mellem Hillary Clinton og Bernie Sanders.

Politik Sanders lægger skattepapirer frem efter pres fra Clinton

Sarah Hom Johansen og sønnike fik helt uventet en oplevelse for livet. (Foto: Privat)
Sarah Hom Johansen og sønnike fik helt uventet en oplevelse for livet. (Foto: Privat)