Hollywood-darlingens store nedtur

Afdøde Amanda Peterson fik narko-problemer, da hun forlod Hollywood og blev flere gange arresteret af politiet

Amanda som darling - og stofmisbruger. (Politi og PR Foto)
Amanda som darling - og stofmisbruger. (Politi og PR Foto)

Livet efter Hollywood-tiden var ikke altid lige nem for den amerikanske skuespiller Amanda Peterson, der blev fundet død i sin lejlighed i Colorado i søndags, bare tre dage før, hun ville være fyldt 44 år i forgårs.

Resultatet af obduktionen er endnu ikke blevet gjort offentliggjort, og politiet har på forhånd afvist, at noget kriminelt skulle ligge til grund for alt for tidlige dødsfald.

Men der er nu offentliggjort billeder fra politiets arkiver, der fortæller historien om en personlig nedtur for den engang så kernesunde og smukke unge dame, der blev et biograf-darling som cheerleader Cindi Mancini i teenage-filmen ’Can’t Buy me Love’ fra 1987.

Politi-billederne stammer fra fire arrestationer af Amanda Peterson i tidsrummet 2000 til 2012, hvor en hærget og til tider forslået fremtoning bærer præg af et hårdt levet liv.

Fra en tidlkigere anholdelse. (Politi-foto)
Fra en tidlkigere anholdelse. (Politi-foto)
 

Ikke en narko-ting
I hvert fald den seneste arrestation var for kørsel i påvirket tilstand, og politiet fandt også ved den lejlighed diverse udstyr til narkomisbrug.

De tre andre anholdelser fandt sted i 2000, 2003 og 2005.

Amanda Petersons mor har efter datterens død indrømmet, at hun havde haft et narkoproblem, men at hun havde været clean i flere år.

- Det var ikke på nogen måde en narko-ting, har hun sagt til Entertainment Tonight.

Moderen, Sylvia Peterson fortalte også, at Amanda døde to dage før hendes lig blev fundet i lejligheden.

Familien var blevet nervøse og havde bedt politiet om at tjekke hendes lejlighed, da Amanda var udeblevet fra en aftale.

Amanda sammen med Patrick Dempsey i 'Can't Buy me Love'. (PR Foto)
Amanda sammen med Patrick Dempsey i 'Can't Buy me Love'. (PR Foto)
 

Film-debut som ni-årig
Døren var ulåst, da politiet ankom og fandt hende død kl. 6 søndag morgen.

Hendes far, James Peterson, siger, at datteren havde lidt af flere sygdomme de sidste par år og også havde søvnproblemer, hvilken ’kan have bidraget’ til hendes død.

Amanda Petersons filmkarriere begyndte allerede som ni-årig i en mindre rolle i musical-succesen’Annie’. Som 14-årig spillede hun med River Phoenix og Ethan Hawke i fantasy-filmen ’Explorers’, men hendes mest berømte optræden var i teenage-hittet ’Can’t Buy me Love’, der indbragte en pris som den ’bedste unge skuespiller i amerikansk film’.

Hendes sidste film var i 1994 i ’WindRunner’, hvorefter hun vendte ryggen til Hollywood og flyttede tilbage til hjemstaten, Colorado. 

Hun fik en datter, Chloe, på nu otte år, der bor hos sin far.