Hollywood-helt rørt over dansk abe-center

Harrison Ford besøgte dansk-ledet orangutang-center på Borneo som led i optagelser til ny tv-serie

Lone Dröscher Nielsen viste Harrison Ford de mange orangutanger, som hendes center forsøger at gøre klar til at blive sendt ud i naturen igen. Foto: savetheorangutan.org
Lone Dröscher Nielsen viste Harrison Ford de mange orangutanger, som hendes center forsøger at gøre klar til at blive sendt ud i naturen igen. Foto: savetheorangutan.org
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Den danske orangutang-forkæmper, Lone Dröscher Nielsen, får i et program i en ny amerikansk tv-serie, 'Years of Living Dangerously', besøg af Hollywood-stjernen Harrison Ford på sit orangutang-center på Borneo, som næsten 100 procent finansieres af den danske forening 'Red Orangutangen', som har 15.000 medlemmer.

Harrison Ford: - Jeg ser ikke filmHarrison Fords hjem til salgFord vil slå 'Indy' ihjel

Centret, som nordjyden Lone Dröscher Nielsen grundlagde, tager sig af orangutang-aber, der er blevet hjemløse på grund massiv skovrydning og anlæg af plantager. Mange af aberne er unger, hvis mødre er blevet skudt af krybskytter, og centret arbejder på at lære dem at klare sig i den vilde natur.Foto: savetheorangutan.org
Foto: savetheorangutan.org
Foto:savetheorangutan.org
Foto:savetheorangutan.org
Foto: savetheorangutan.org
Foto: savetheorangutan.org


Den amerikanskle tv-serie, som også har Hollywood-stjerner som Arnold Schwarzenegger og Matt Damon blandt de medvirkende, har premiere på den amerikanske tv-kanal Showtime den 13. april og er i alt på 16 udsendelser, der handler om konsekvensen af verdens nuværende livsstil.

Han forstod det
Harrison Ford, en kendt miljøforkæmper, deltager i et senere program med sit besøg på orangutang-centret, og Lone Dröscher Nielsen kalder ham meget 'velinformeret' om regnskovsproblematikken og meget interesseret i orangutangerne'.

Den danske centerleder gav Hollywood-esset en daglang rundvisning, og undervejs fik han også den to-årige unge, Barlian, i favnen.

- Det var som om, Harrison Ford virkelig forstod, hvad vi har med at gøre her, nemlig 600 traumatiserede orangutanger, der har brug for en ny chance. Han fik simpelthen tårer i øjnene, siger hun.

Plantede træ som minde
Da filmoptagelserne var slut, plantede Harrison Ford et Banyan-træ på Nyaru Menteng, som centret hedder, som minde om sit besøg og som hilsen til orangutangerne om, at 'verden ikke har glemt dem og deres levested', som det udtrykkes.

- Han gav udtryk for, at dette besøg havde flyttet noget for ham - at det havde været en nærmest spirituel oplevelse, siger Lone Dröscher Nielsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind