Husker du skandalen i 2004? Nu taler Justin Timberlake ud

Janet Jackson blev sortlistet, mens Justin Timberlake kunne fortsætte sin karriere. Nu taler han ud om hændelsen

Se episoden i Billboards indslag om brystskandalen i 2004. TV: Billboard

Den amerikanske popstjerne Justin Timberlake skal i år atter optræde til det famøse Super Bowl Haftime Show.

Denne gang foregår det i Minneapolis 4. februar, og forhåbentligt bliver det en mindeværdig optræden, selv om de sidste par års præstationer af Beyoncé og Lady Gaga bliver svære at overgå.

Janet Jackson aflyser dansk koncert

Endnu sværere - om end umuligt - bliver det at toppe skandalen i 2004 i Houston, hvor Justin Timberlake blottede Janet Jacksons bryst og hendes udsmykning på brystvorten.

I et nyt interview med radiostationen Beats 1 forholder han sig til den mildest talt iøjnefaldende hændelse, der tilmed fik navnet 'nipplegate'.

- Det er noget, man må se tilbage på og sige: 'Okay, man kan ikke ændre, hvad der er sket, men du kan komme videre og lære af det'. Det er en af de ting, hvor man tænker: 'Ja, hvad vil du have, at jeg skal sige'. Det er ikke noget, vi gør igen, siger han.

Janet udskældt
Mens Justin Timberlake i kølvandet på skandalen fortsat kunne klatre op ad karrierestigen, blev Janet Jackson sortlistet fra radio, MTV og prisuddelinger.

Hendes blottede bryst blev endda genstand for en juridisk infight mellem FCC (myndighed, der regulerer amerikansk tv og radio, red.), tv-stationen CBS og medievirksomheden Viacom, og hun måtte undskylde offentligt i en pressemeddelelse.

50-årige Janet Jackson er gravid

Dertil blev hun en af de mest googlede personer, og det bare bryst fik alvorlige konsekvenser for hendes dengang kommende album 'Damita Jo', der ikke ligefrem blev en mangelvare i pladebutikkerne.

Foto: AP
Foto: AP
 

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Noget at tale om
Justin Timberlakes nonchalante holdning til optrædenen kom til udtryk lidt senere, da han udtalte følgende til det amerikanske tv-program 'Acces Hollywood', der i dag blot hedder 'Acces':

- Hey mand, vi elsker at give jer alle noget at tale om, sagde Justin Timberlake.

Janet Jackson topløs igen

Tilgangen kan være berettiget, eftersom Janet Jackson senere fortalte, at det var hendes ide at ændre i optrædenen efter de sidste prøver, så Justin Timberlake skulle rive en del af hendes overtøj af og på den måde blotte undertøjet.

Som bekendt endte den øvelse ikke som planlagt, og det tog Janet Jackson skylden for.

- MTV var fuldstændig udvidende om det. Det var ikke min hensigt at gå så langt, som jeg gjorde, sagde Janet Jackson desuden i sin undskyldning.

Har sluttet fred
I interviewet med den amerikanske radiostation siger Justin Timberlake, at de to popsangere har sluttet fred.

Giga-stjerne tilbage efter bryst-smutter: Får showet over dem alle

- Absolut, ja, svarer han og fortsætter:

- Og... Jeg ved ikke, om folk egentlig er klar over det. Jeg tror ikke, at det er mit job at gøre det (åbent fortælle om deres private forhold, red.), fordi man værdsætter de forhold, man har til andre mennesker.