Inception-stjerne diagnosticeret med kræft

Ken Watanabe må udskyde Broadway-stykke på grund af kræftbehandling

Den 56-årige skuespiller skulle have indtaget de skrå brædder i Broadway-musicalen 'The King and I' til marts. (Foto: AP)
Den 56-årige skuespiller skulle have indtaget de skrå brædder i Broadway-musicalen 'The King and I' til marts. (Foto: AP)

Ken Watanabe er med sin sammenbidte og seriøse mimik blevet indbegrebet af den stolte japanske kriger i film som 'The Last Samurai' og 'Letters from Iwo Jima'.

Men det er uden for spotlyset, at han har kæmpet sin vigtigste kamp, efter at han er blevet diagnosticeret med kræft i mavesækken.

Premieren udskudt
Den 56-årige skuespiller skulle have indtaget de skrå brædder i Broadway-musicalen 'The King and I' til marts, men han fortæller nu, at premieren bliver udskudt på grund af hans behandling.

- Jeg beder om forståelse for, at starten på min optræden i New York vil blive en smule forsinket, siger han ifølge britiske BBC.

Meget tidligt stadie
Filmstjernen, der tidligere har kæmpet med leukæmi og har været igennem kemoterapi i starten af 90'erne, er allerede blevet opereret og kommer sig nu på et hospital i Japan, fortæller hans agent. Heldigvis blev kræftsygdommen i mavesækken opdaget på et 'næsten mirakuløst tidligt' stadie, skriver BBC.

- Jeg blev virkelig chokeret. Min kone og datter pressede mig til at få foretaget en helbredsundersøgelse, og så blev kræften fundet. Det var på et meget tidligt stadie, og de opererede med det samme, fortæller han.

Det var ikke Ken Watanabes første optræden i stykket 'The King and I', der også blev gennemført sidste år. Her høstede den rutinerede skuespiller stor ros fra de amerikanske anmeldere, og han nåede også at blive nomineret til den prestigefulde Tony Award.