Inden klammeri til dansk koncert: Amerikansk rapper opførte sig 'truende' på SAS-fly

Rapperen Desiigner kom både i klammeri med publikum OG personalet på et SAS-fly, da han besøgte Danmark mandag

Ved du noget om rapperens Desiigners besøg i Danmark? Tip os på 1224@eb.dk.

I en tidligere version af artiklen fremgik det, at Desiigner blev smidt af flyet, som han selv også hævdede. Det er ikke tilfældet. Ekstra Bladet beklager fejlen.

Den amerikanske rapper Desiigner havde et kort, men begivenhedsrigt besøg i Danmark.

Den 21-årige med det borgerlige navn Sidney Royel Selby III gav mandag 1. oktober koncert på Train i Aarhus, men dagen forløb ikke uden problemer.

Mandag morgen skulle rapperen flyve fra Kastrup Lufthavn til Aarhus, men her opstod der tumult, da en stewardesse henvendte sig til ham for at bede ham om at rette sædet op og tage sine høretelefoner af, inden flyet skulle lande.

Det fik ham til at flippe helt ud, oplyser en kilde til Ekstra Bladet.

'I kan sutte min røv'
Selv har den Brooklyn-fødte Desiigner, hvis debutsingle 'Panda' fra 2016 nåede helt til tops af den legendariske Billboard Hot 100-hitliste, en lidt anden udlægning af historien, som han beskrev i en såkaldt story på det sociale medie Instagram.

- Flyselskaber må ikke røre dig, de må ikke lægge hånd på dig. Fuck SK Airlines. De smed mig af mit fly, fordi en bitch rørte mig. Også kendt som SAS - I kan sutte min røv, forklarede han ophidset.

Ifølge ham har selskabet bandlyst ham i et år.

- Fordi hun lagde hånd på mig, rejste jeg mig op og flippede helt ud på hende, siger han og tilføjer, at han mener, at episoden kan have med hans race at gøre.

Hos SAS vil man ikke direkte kommentere, om der er har været et sammenstød med den unge rapper i Aarhus Lufthavn.

- Vi kan ikke bekræfte, hvem passagerne er, men vi kan bekræfte, at der har været en episode i aftes (mandag 1. oktober, red.) med personer, som opførte sig truende overfor vores personale i forbindelse med en flyvning. Sikkerhed er vores førsteprioritet, og vi accepterer ikke, at vores passagerers eller personales sikkerhed er truet, fortæller pressechef i SAS, Mariam Skovfoged, til Ekstra Bladet.

Kvindelig rapper arresteret: Beordrede angreb på søstre i stripklub

Klammeri til koncert
Noget tyder på, at Desiigners humør ikke var blevet bedre, da han samme aften gav koncert på spillestedet Train i Aarhus.

Her endte han nemlig i klammeri med en eller flere koncertgæster.

Det oplyser kilder til Ekstra Bladet, og det bekræftes af direktør på Train, Carsten V. Nielsen.

Han var ikke selv til stede under koncerten, men forklarer i en mail til Ekstra Bladet, at han har fået oplyst af sine medarbejdere, at der 'opstod en konfrontation mellem scenen og en/flere blandt publikum'.

Medarbejderne var ifølge Carsten V. Nielsen ikke klar over, hvad der lå til grund for episoden, eller om det var Desiigner selv eller hans dj, der var involveret i konfrontationen.

'Vores sikkerhedspersonale greb ind og fik parterne skilt ad. De involverede publikum blev fulgt ud af salen - og koncerten blev afsluttet kort efter', skriver han endvidere.

Desiigner vandt prisen for Top Rap Song og Top Streaming Song ved Billboard Music Awards i 2017. Foto: Ritzau Scanpix
Desiigner vandt prisen for Top Rap Song og Top Streaming Song ved Billboard Music Awards i 2017. Foto: Ritzau Scanpix

DR-værter smed rapper ud: - Du er så uforskammet

Desiigner gav koncert i Stockholm tirsdag aften, hvorefter han fortsætter sin turné i Tyskland.

Ekstra Bladet har kontaktet Desiigner, men han har endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.