Jane Fonda: Jeg blev voldtaget

Hollywood-veteranen har også oplevet at blive fyret, fordi hun ikke ville gå i seng med sin chef

Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Hollywood-veteranen Jane Fonda siger i et nyt interview med magasinet The Edit, at hun blev voldtaget og seksuelt misbrugt som barn.

Det sker i en samtale med filmstjernen Brie Larson, der fik en Oscar sidste år for sin rolle i filmen 'The Room'.

79-årige Jane Fonda har selv haft syv Oscar-nomineringer i en karriere, der har strakt sig over seks årtier. To af nomineringerne resulterede i vindere for hh. filmene 'Klute' og 'Coming Home'.

Jane Fonda fortryder Vietnam-fotos

 

- For at vise dig, hvordan det patriarkalske system nedgør kvinderne: Jeg er blevet voldtaget, jeg er blevet seksuelt misbrugt som barn, jeg er blevet fyret, fordi jeg nægtede at gå i seng med min boss, og jeg har altid tænkt, at det var min egen skyld, at jeg ikke sagde nej på den rigtige måde.

Jane Fonda: Jeg har altid haft en god røv

- Jeg kender unge kvinder, der er blevet voldtaget og ikke en gang ved, at det var voldtægt. De tænker, 'det må være fordi, jeg sagde nej på den forkerte måde'. Noget af det vigtigste, kvindebevægelsen har lært os, det er, at voldtægt aldrig er vores egen skyld. Vi blev misbrugt, og det er forkert, siger Jane Fonda.

 

Veteranen har tidligere sagt, at også hendes mor, Frances Seymour Brokaw, blev voldtaget som otte-årig. Hun begik selvmord, da datteren var 12 år.

Redford og Fonda kysser igen

Selv indrømmer hun, at hun ikke har været den bedste mor for sine egne tre, nu voksne, børn.

- Det er aldrig for sent, og jeg forsøger at gøre op for det, jeg ikke vidste dengang. Jeg vil ha' min familie rundt om mig, jeg vil have, at den elsker mig, og det må jeg gøre mig fortjent til. Det arbejder jeg stadig på.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind