Jennifer Lawrence udsat for sexchikane: Vi stod nøgne på række

I en drømmeverden bliver alle behandlet lige og med samme respekt, lyder det fra Jennifer Lawrence, der har følt sig ydmyget på sin vej mod toppen

Den 27-årige skuespillerinde måtte stå nøgen og blive vurderet. Her lød beskeden, at hun var for tyk. Foto: All Over Press
Den 27-årige skuespillerinde måtte stå nøgen og blive vurderet. Her lød beskeden, at hun var for tyk. Foto: All Over Press

Skeletterne bliver ved med at rasle ud af skabene i Hollywood, hvor sagen om gramseproduceren Harvey Weinstein har fået stjerner på stribe til at fortælle om sexchikane i branchen.

Underholdning Harvey Weinstein: Manden bag sexskandalen i Hollywood

Blandt dem er Jennifer Lawrence, der ved en event i Hollywood fortalte om nogle af de ting, hun er blevet udsat for. I 2013 vandt hun en Oscar for sin rolle i ’Silver Linings Playbook’, der havde Harvey Weinstein som producent, men her oplevede hun ikke chikane. Det gjorde hun dog tidligere i sin karriere.

- Da jeg var meget yngre og ny, fik jeg beskeden af producenterne til en film, at jeg skulle tabe 15 pund (6,8 kilo, red.) på to uger, fortalte hun ifølge BBC og fortsatte.

- En pige før mig var allerede blevet fyret for ikke at have tabt sig hurtigt nok.

Lawrence rækker nu hånden ud til de, der ikke selv kan sige fra. Foto: All Over Press
Lawrence rækker nu hånden ud til de, der ikke selv kan sige fra. Foto: All Over Press

Og historien blev værre endnu. Da hun fik beskeden, skulle hun nemlig smide alt tøjet.

- I den periode fik en kvindelig producent mig til at stille mig nøgen på række med omkring fem andre kvinder, der var meget, meget tyndere end mig. Vi stod side om side med kun tape til at skjule vores private områder, lød det fra Jennifer Lawrence.

Hun fik at vide, at hun jo passende kunne bruge nøgenbillederne som inspiration til sit vægttab.

'La La Land' har ikke kun udløst en Oscar til Emma Stone, hun har også tjent kassen på den populære musical. Foto: Chris Pizzello/AP Intl. kendte Jennifer Lawrence ikke længere på toppen

Fra talerstolen forklarede stjerneskuespillerinden, at hun havde følt sig ydmyget. Alligevel lod hun det ske, fordi hun ikke ville være whistleblower, og fordi hun troede, at det var nødvendigt, hvis hun skulle få en karriere i Hollywood.

- I en drømmeverden bliver alle behandlet lige og med samme respekt. Men indtil vi når det mål, vil jeg låne mit øre og min stemme til enhver dreng, pige, mand eller kvinde, der ikke føler, at de kan beskytte dem selv, sagde hun.

50 kommentarer
Vis kommentarer