Annonce:
Annonce:

Kæmpe nedtur: Milliarder er forsvundet

Torsdag har Jessica Albas firma været børsnoteret i ét år. Det har været en forfærdelig forretning for aktionærerne

Jessica Alba fik ideen til selskabet i 2008 og var tre år senere med til at stifte det. Foto: Brendan McDermid  /Ritzau Scanpix
Jessica Alba fik ideen til selskabet i 2008 og var tre år senere med til at stifte det. Foto: Brendan McDermid /Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

I lige knap et år har det været muligt for den almene befolkning at være virksomhedsejer med verdensstjernen Jessica Alba.

5. maj 2021 gik selskabet The Honest Company nemlig på børsen, men hvis du investerede i selskabet dengang, har det været en dyr forretning.

Firmaet, som skuespilleren og hendes samarbejdspartnere stiftede i 2011 og ifølge dem selv sælger husholdningsprodukter uden farlige kemikalier, fik ellers et brag af en debut på børsen. Her blev firmaet oprindelig værdisat til 1,45 milliarder dollars - omregnet til dagens kurs 10,25 milliarder kroner.

Op til IPO - firmaets start på børsen - kunne man købe én aktie for 16 dollars, men da første handelsdag var slut, kostede den samme aktie 23 dollars. Med andre ord var firmaets værdi vokset til over 2 milliarder dollars - som med dagens kurs svarer til 14,9 milliarder kroner.

Annonce:

Milliarder forsvundet
Siden er det dog kun gået én vej for firmaet, der er faldet i værdi for milliarder af kroner.

Da den amerikanske børs mandag aften danske tid lukkede, stod kursen i 4,02 dollars per aktie - efter en stigning på 1,52 procent for dagen.

Det betyder altså, at The Honest Company nu har en værdi på 363,8 millioner dollars - 2,57 milliarder kroner.

Med andre ord er der altså forsvundet 7,68 milliarder kroner fra firmaets værdi, siden selskabet gik på børsen.

Der var glæde og stolthed at spore, da The Honest Company for lige knap 12 måneder siden gik på børsen. Glæden har nok ikke været gengældt for aktionærerne. Foto: NDZ/STAR MAX/IPx/Ritzau Scanpix
Der var glæde og stolthed at spore, da The Honest Company for lige knap 12 måneder siden gik på børsen. Glæden har nok ikke været gengældt for aktionærerne. Foto: NDZ/STAR MAX/IPx/Ritzau Scanpix
 

Skuffende regnskab
The Honest Companys seneste regnskab blev præsenteret i slutningen af marts, hvor selskabet fremlagde tal for hele 2021. Og det var markant under forventningerne.

Selskabet formåede at vækste salget med 6 procent i forhold til året før - en forbedring, der dog var en hel del dårligere end forskellen mellem 2020 og 2019. Her var salget steget med 27,6 procent.

På bundlinjen havde selskabet et underskud på 38,8 millioner dollars - knap 275 millioner kroner - for 2021.

Investorerne straffede med det samme aktien, og da markedet åbnede dagen efter, faldt den i de første minutter med 30 procent, skrev Motley Fool dengang.

Indgik forlig

Jessica Alba fik ideen til The Honest Company i 2008, da hun blev mor for første gang og gik på jagt efter allergivenlige produkter. Tre år senere tog hun sammen med en række samarbejdspartnere skridtet og stiftede selskabet.

Virksomheden har flere gange været ramt af negativ omtale og retssager, der har anklaget produkterne for ikke at være så rene, som firmaet påstår.

I 2017 indgik selskabet forlig i en sag om en række rengøringsprodukter og vaskemidler, der angiveligt indeholdt kemikalier, der ikke stod på produktet.

Firmaet betalte dengang et beløb svarende til 9,5 millioner kroner til sagsøgeren for at lukke sagen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Flere kendte har formået at tjene mange penge på alt fra skønhedsprodukter til sexlegetøj. Her kan du læse om de kendtes milliardfirmaer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: