Kanye gjorde 'kællingen' berømt: Nu svarer Taylor Swift igen

Taylor Swift brugte sin takke-tale ved årets Grammy-uddeling til at holde liv i den bitre strid mellem hende og rapperen Kanye West. Se Taylor Swift optræde i indslaget

Kanye gjorde 'kællingen' berømt: Nu svarer Taylor Swift igen

Se Taylor Swift optræde til Grammy-uddelingen her. Video: AP

- Ignorer de mennesker, der prøver at tage æren for din succes eller din berømmelse.

Sådan lød det fra Taylor Swift i hendes takketale, da hun tidligt tirsdag morgen rendte med årets Grammy-statuette for 'Årets Bedste Album'.

 

Kommentaren kan næsten ikke være andet end ment som en stikpille mod rapperen Kanye West, som sangerinden har en bitter strid kørende med.

Kanye West skriver sang til Taylor Swift

MTV tager Kanye West til nåde

Striden begyndte, da Kanye West - trods advarsler fra Taylor Swift - udgav sin nye sang 'Famous', hvor han referer til, at han har haft sex med den 26-årige sangerinde, og at det var ham, der gjorde 'that bitch famous'(den kælling berømt, red.).

Årsagen til, at den åbenmundede rapper mener, at han er skyld i Taylor Swift berømmelse, stammer tilbage fra MTV Video Music Awards i 2009, hvor sangerinden vandt prisen for bedste musikvideo.

Midt under takketalen stormede Kanye West dog op på scenen og prædikede i flere minutter om, at det burde have været Beyonce, der vandt den prestigefyldte pris.

Den fulde og pinlige Kanye West rev mikrofonen ud af hånden på Taylor Swift, da hun under MTV Video Music Awards i 2009 var i færd med at modtage sin pris. (Foto: AP)
Den fulde og pinlige Kanye West rev mikrofonen ud af hånden på Taylor Swift, da hun under MTV Video Music Awards i 2009 var i færd med at modtage sin pris. (Foto: AP)
 

Kanye: Swift brugte mig til at blive kendt

Kanye West fuld og pinlig til MTV-show

Siden da har de to superstjerne forsonet, men efter Kanye Wests nye hårdt-rammende sang er striden blusset op atter engang.

Den ekstremt provokerende sangtekst spredte sig som lyn og flamme, da den kom ud i sidste uge.

I første omgang lød det, at Kanye West havde fået Taylor Swifts velsignelse til at udføre sangen, men Swifts lejr benægter dog denne påstand, da de mener, at sangen i den grad præsenterer et kvindefjendsk budskab.

Desuden afviser de, at Taylor Swift på forhånd fik præsenteret teksten: 'I made that bitch famous'.

Swift og West forsonet

Kanye: Taylor Swift vil i studiet med mig

Som svar på tiltale valgte Taylor Swift altså at bruge den store Grammy-scene til at sende en stikpille tilbage til Kanye West og dermed holde liv i deres bitre strid.

- Som den første kvinde nogensinde til at vinde en Grammy for 'Årets Bedste Album' to gange, vil jeg gerne sige til alle unge kvinder derude, at der vil være folk på jeres vej, som vil prøve at tage æren for din succes eller din berømmelse.

- Men du skal bare fokusere på arbejdet og ikke lade disse folk få dig ud på et sidespor. Når du er, hvor du vil være, kan du kigge rundt, og du vil vide, det var dig og de folk, der elsker dig, der bragte dig dertil. Og det vil være den bedste følelse i verden, sagde Taylor Swift i takketalen.

Taylor Swift løb i alt af med tre priser til Grammy 2016. Foruden årets album vandt hun også årets pop-album og bedste musikvideo. Kanye West vandt ingen priser.

Obama: Kanye er en 'jackass'!

Kanye: Jeg gjorde kællingen berømt