Kendt tegner er død

En af skaberne bag den franske tegneseriefigur Asterix er død, 92 år

Tegneren blev 92 år. Foto: Ritzau Scanpix/Stephan de Sakutin
Tegneren blev 92 år. Foto: Ritzau Scanpix/Stephan de Sakutin

Den franske tegner Albert Uderzo, der sammen med René Goscinny stod bag serien om Asterix, er død, 92 år.

Han døde tirsdag af hjerteanfald i sit hjem i Neuilly lidt uden for Paris, meddeler hans familie.

- Albert Uderzo sov ind i sit hjem i Neuilly efter et hjerteanfald, der ikke var relateret til coronavirus. Han har været ekstremt træt i de seneste adskillige uger, siger hans svigersøn Bernard de Choisy.

Det nyeste Asterix-album, der på dansk har titlen 'Vercingetorix' datter
Det nyeste Asterix-album, der på dansk har titlen 'Vercingetorix' datter", er nummer 38 i den serie, der blev skabt af illustrator Albert Uderzo og forfatter Rene Goscinny. Foto: Pascal Rossignol/Reuters
 

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen siger om Rud, at 'han var lidt af en gangster - på den gode måde'. Her er han frankeret af to søde nissepiger, der har lagt vejen forbi Ekstra Bladets redaktion, samt daværende foto-chef Jan Unger. Foto: Jørgen Sperling/Ritzau Scanpix. Samfund Legendarisk journalist er død

Det er over et halvt århundrede siden, at Uderzo og Goscinny udgav det første album om Asterix og hans tro følgesvend, bautastenhuggeren Obelix.

Siden er det blevet til i alt 38 fortællinger om de gæve gallere, deres liv i landsbyen i det nordlige Frankrig og ikke mindst deres evige kamp mod romerne.

Asterix-serien er oversat til mere end 100 sprog og dialekter.

Der er lavet flere film og tegnefilm ud fra de populære albums, og i 1989 åbnede en Asterix-forlystelsespark uden for Paris.

Den anden Asterix-tegner, René Goscinny, døde i 1977 i en alder af 51 år. Efter hans død fortsatte Albert Uderzo serien.

Karen Thisted har tidligere forklaret, at Klaus Kjellerup var hendes livs forelskelse. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Danske kendte Ekskæreste i sorg: Undskyld jeg forlod dig for ung kvinde