Kollega hylder syg Willis: - Han ville ikke svigte sine fans

Rob Gough fra en af hollywoodstjernens sidste film 'American Siege' ser Bruce Willis som en af de mest ikoniske skuespillere nogensinde og fortæller, at man ikke umiddelbart kunne mærke på stjernen, at han var syg under optagelserne

Bruce Willis blev en slags mentor og faderfigur for Rob Gough under optagelserne til 'American Siege', der blev en af Bruce Willis sidste film som aktiv skuespiller. Han går nu på pension som følge af sygdommen afasi. Fotos: Ritzau Scanpix
Bruce Willis blev en slags mentor og faderfigur for Rob Gough under optagelserne til 'American Siege', der blev en af Bruce Willis sidste film som aktiv skuespiller. Han går nu på pension som følge af sygdommen afasi. Fotos: Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

En af de sidste film, Bruce Willis nåede at indspille, inden han nu stopper sin karriere, er 'American Siege'.

Det er en film, der er symptomatisk for den sidste halvdel af Willis' skuespillerkarriere, hvor han primært medvirkede i tvivlsomme og generelt dårligt anmeldte film, der aldrig opnåede succes på det hvide lærred - hvis de da overhovedet nåede så langt. 

En lække af hans seneste film er således blevet sendt direkte til streaming uden at nå biografen.

'American Siege' led den skæbne i januar i år, men man færdiggjorde dog allerede indspilningerne i december 2020, og måske var det derfor, at der endnu ikke var det store at mærke på nu alvorligt sygdomsramte Bruce Willis under optagelserne.

Det siger medskuespiller Rob Gough, 31, som i kølvandet på nyheden om Bruce Willis' sygdom afasi, der påvirker ens kognitive færdigheder, udtaler, at Willis i hvert fald skjulte det godt, hvis han allerede havde problemer, da 'American Siege' blev skudt.

Det skriver People.

- Selvom han gennemgik dette, mens han filmede, så var det hele bare så naturligt for ham. Han 'tændte' bare, og du anede ikke, at der foregik noget i ham, fortæller Rob Gough og bemærker, hvordan Bruce Willis, 67, altid var hjælpsom over for ham og andre.

- De fleste ville nok bare have kastet håndklædet i ringen for lang tid siden, men han elsker tydeligvis kunsten at spille skuespil, han elsker film, og jeg tror bare, at han ikke ønskede at svigte sine fans ved at stoppe tidligere, end han behøvede. At vide, at Willis strakte det hele så langt, han kunne for at give sine fans mere underholdning, fortæller meget om ham som person, mener Rob Gough.

Den unge skuespiller er selv mest kendt for at være på rollelisten i filmhittet 'Billionaire Boys Club' fra 2018 med bl.a. Kevin Spacey.

Nedsat sprogevne
Afasi betyder nedsat evne til at anvende sproget, og det er en lidelse, der ofte opstår som følge af enten en hjerneblødning, en blodprop i hjernen, en hjernesvulst eller et slag mod hovedet. Det vides dog ikke, hvad der konkret har forårsaget Willis' sygdom.

- Fyren er en legende og så ikonisk. Bare det at være på filmsettet med ham var så mindeværdigt og så fantastisk. Da jeg så lærte hans diagnose at kende og indså, at det ville være en af hans sidste film, følte jeg mig så beæret og velsignet over at have arbejdet med ham og lært af ham, siger Rob Gough og fortsætter:

- Selv om han måske ikke var, som han var for 10 år siden, så var det de små ting, han hele tiden lagde mærke til. Når han spillede skuespil, så man ikke, at han led af den sygdom - han kom til live og leverede. Jeg har altid set ham som en GOAT (greatest of all time, red.) - han er MANDEN. At vide, at han var i stand til at optræde samtidig med det, han gennemgik, det er bare med til at bidrage ekstra til hans ikon-status, mener Gough.

Elsker familien
De sjoveste øjeblikke med Bruce Willis var dog ikke, når der blev filmet, men når instruktøren råbte 'cut', fortæller Gough.

- Du ved, bare interaktionen med ham, når der ikke blev filmet. Han var så sød og rar. Vi talte om, hvor meget han beundrer og elsker sin familie. Han var bare en fed fyr at hænge ud med. 

Bruce Willis' storslåede karriere: Fem markante filmiske nedslag

Den karrieredefinerende: 'Die Hard', 1988

De fleste mener, at 'Die Hard' er den ultimative Bruce Willis-film, og man ser her en Hollywood-filmstjerne blive født. Bruce Willis har hovedrollen som den afdankede strisser John McClane, og den drikfældige, men hårdtslående New York-betjent med den onde sans for humor, der rydder op blandt tyske terrorister i en skyskraber, har defineret Willis' karriere.

Nr. 2 og 3 i 'Die Hard'-rækken var i øvrigt også gode. De resterende? Ingen kommentarer ...

Foto: Jyllands Posten
Foto: Jyllands Posten

Talent for komik: 'Døden klæ'r hende', 1992

Måske ikke den bedste Willis-film, men den er taget med for at illustrere, at han faktisk har en ganske glimrende afdæmpet evne till at spille komedie. Det kommer til udtryk i denne sjove og spøjse kultklassiker fra 1992 med Goldie Hawn og Meryl Streep. Det er en anderledes vanvittig rolle for Willis, som komplimenterer filmens visuelle effekter fint.

Foto: Mary Evans/Ritzau Scanpix
Foto: Mary Evans/Ritzau Scanpix
 

Den anmelderroste og anerkendte: 'Pulp Fiction', 1994

Quentin Tarantinos storslåede opus nød godt af Willis' globale profil, men rollen som bokseren Butch Coolidge må være kommet som en velsignelse for Willis på det tidspunkt i hans karriere, hvor filmhittet fulgte adskillige højprofilerede flops for Willis. Rollen er ikke stor, men det er et markant højdepunkt i karrieren for Willis at være med i en film, der generelt regnes for at være blandt de bedste nogensinde lavet.

Foto: CAP/KFS/Ritzau Scanpix
Foto: CAP/KFS/Ritzau Scanpix
 

Den fænomenale skuespillerpræstation: 'Den sjette sans', 1999

Willis genopfandt næsten sig selv med denne klassiker fra 1999 af M. Night Shyamalan, hvor hans skuespil har en helt anden dybde end normalt. Filmen har en af de mest overraskende slutninger filmhistorien - ikke mindst takket være Willis' fænomenale, subtile og overbevisende præstation: Man havde simpelthen ikke set den komme. Mange troede ikke, at actionskuespilleren havde sådan en hovedrolle i sig. Men det havde han.

Foto: Mari Evans/Ritzau Scanpix
Foto: Mari Evans/Ritzau Scanpix
 

Den bedste i 15 år: 'Moonrise Kingdom', 2012

De fleste er enige om, at Bruce Willis' storhedstid var i 80'erne og 90'erne, men 2012 var et godt år for Willis. Han lavede den roste sci-fi film 'Looper', som flere steder bliver betegnet som en af de bedste film, han har lavet i de sidste 15 år - måske kun overgået af Wes Andersons underfundige 'Moonrise Kingdom' fra samme år, hvor Bruce Willis spiller over for notabiliteter som Frances McDormand, Tilda Swinton og Bill Murray.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind