Komiker afsløret i grov 9/11-løgn

Populær komiker erkender, at han i årevis har løjet om, at han var i World Trade Center under terrorangrebet den 11. september

Komikeren har fortrudt, at han har løjet om sin tilstedeværelse i WTC under angrebet. (Foto: AP)
Komikeren har fortrudt, at han har løjet om sin tilstedeværelse i WTC under angrebet. (Foto: AP)

Den amerikanske skuespiller og standupkomiker Stephen Rannazzisi er endt i strid modvind.

Det viser sig nemlig, at han i årevis har løjet om, at han med nød og næppe undslap døden, da to fly fløj ind i World Trade Center i 2001.

Og det bliver ikke bedre af, at Stephen Rannazzisi ofte har brugt historien, når han har fortalt, hvordan hans oplevelser under terrorangrebet fik ham til at droppe sit kedelige skrivebordsjob og forfølge sin drøm om at leve af at være komiker.

- Den dag (den 11. september 2001, red.) gik jeg op på taget med min kone og røg en joint, og så besluttede vi os for at flytte til Los Angeles, sagde han i et interview i 2009 med radioværten Marc Maron, ifølge The New York Times.

Derudover har han detaljeret beskrevet, hvordan den tragiske dag stadigvæk forfølger ham:

- Jeg var der, da det første tårn blev ramt, og jeg har stadigvæk mareridt, hvor jeg falder.

I denne uge konfronterede avisen The New York Times ham dog med beviser for, at han ikke var til stede i World Trade Center, og derefter måtte komikeren krybe til korset og undskylde:

- Angrebet den 11. september - det var ikke sandt. Jeg var på Manhatten, men jeg var ikke i World Trade Center den dag, skrev han efterfølgende på Twitter.

I en lang række af tweets har han siden hen skrevet, at han løj, fordi han var ung og umoden, og at han har fortrudt det lige siden:

- Som ung lavede jeg en fejl, som jeg fortryder dybt, og som jeg ikke kan undskylde nok for.

Efter afsløringen har restaurantkæden Buffalo Wild Wings valgt at trække en række reklamer med Stephen Rannazzisi tilbage, mens han indtil videre får lov til at fortsætte i sin rolle i komedieserien 'The League' på tv-kanalen FX.