Lady Gaga overrasker ved European Games-åbning

Åbningsceremonien ved European Games bød på mellemøstlig musik, farverige shows i spandevis og Lady Gaga

Pludselig var Lady Gaga i Baku. (Foto: Ole Steen)
Pludselig var Lady Gaga i Baku. (Foto: Ole Steen)

Fredag aften slog Baku, Aserbajdsjans hovedstad, dørene op til historiens første European Games, den europæiske pendant til OL, ved en stort anlagt åbningsceremoni.

Og kunne det blive anderledes til en begivenhed, som landets diktator, Ilham Aliyev, har postet omkring 65 milliarder kroner i at stable på benene?

Nogle af pengene var blandt andet gået til at flyve den amerikanske sangstjerne Lady Gaga til åbningsceremonien, hvor hun gav en version af John Lennons legendariske nummer 'Imagine'.

Faklen blev i familien
Aliyev havde da også taget sig den frihed at lade en stor del af sine egne familiemedlemmer bære faklen med ilden ind til stadion. Det var trods alt ham, der havde finansieret gildet, syntes tanken at være.

På tilskuerpladserne sad 68.000 mennesker, og blandt disse var eksempelvis IOC-præsident Thomas Bach og Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Ud over den traditionelle indmarch, hvor Grækenland ligesom ved OL gik først ind, indeholdt åbningsceremonien masser af mellemøstlig musik og farverige shows.

Gigantisk granatæble
Blandt andet svævede et 11 meter stort granatæble ind på scenen og lukkede hundredvis af balloner ud. De skulle forestille at være kernerne i granatæblet og et symbol på livet.

Derudover red en fem meter lang tyr også hen over himlen på det smukke stadion i Baku, ligesom de obligatoriske taler også blev rullet ud.

Her skal festen foregå i aften. Langt fra krigen i skyttegravene. Foto. Ole Steen Anden sport Mens blodig krig raser i landet: Fester for 65 milliarder

Ind kom også de danske atleter, som dog var markant decimeret, eftersom flere endnu ikke er ankommet til Baku, mens de udøvere, som skal i konkurrence de første dage, blev hjemme for at forberede sig optimalt.

De næste godt to uger skal 6000 atleter i aktion i Aserbajdsjan, hvor der skal konkurreres i 20 forskellige idrætsgrene, hvoraf Danmark er repræsenteret i de 19 af dem med i alt 65 atleter.

Patrick Hickey er ligeglad med overgrebene på journalister. Foto: Ole Steen Sport Derfor er OL i Baku allerede en skandale

Der skal uddeles samlet set 253 medaljer ved det europæiske OL, og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har en målsætning om, at Danmark skal snuppe fem.

7 kommentarer
Vis kommentarer