Legendarisk skønhedskirurg er død

Plastikkirurgen Ivo Pitanguy var et ikon på højde med Pelé i sit skønhedsbesatte hjemland

Plastikkirurgen Ivo Pitanguy er død - 90 år gammel. Her ses han til venstre under en operation på sin klinik i 1995. (Foto: All Over)
Plastikkirurgen Ivo Pitanguy er død - 90 år gammel. Her ses han til venstre under en operation på sin klinik i 1995. (Foto: All Over)
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Efter at have udført tusindvis af skønhedsoperationer er Brasiliens ikon inden for skønhedskirurgi, Ivo Pitanguy, død.

Plastikkirurgen nåede lige at få åbningen af OL i Rio med, før han lørdag eftermiddag døde i sit hjem af et hjertetilfælde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gennem årtier valfartede kongelige, statsoverhoveder, filmstjerner og andre berømtheder fra hele verden til Pitanguys klinik. Han havde i det skønhedsbesatte Brasilien opnået et ry som en uovertruffen mester med skalpellen.

Hans popularitet i Brasilien illustreres af, at Ivo Pitanguy fredag var tildelt det ærefulde hverv at holde den olympiske fakkel på dens sidste strækning til åbningsceremonien på Maracanã.

Siddende i en kørestol med faklen i hånden i Rio-bydelen Gavea, hvor hans klinik ligger, blev Ivo Pitanguys sidste offentlige optræden.

Skønhedskirurgi er en kæmpe industri i Brasilien, og næsten ingen andre steder i verden er efterspørgslen på plastikkirurgi større end i Sydamerikanske største land.

I sit hjemland Brasilien var Ivo Pitanguy en stjerne på størrelse med fodboldspilleren Pelé. (Privatfoto)
I sit hjemland Brasilien var Ivo Pitanguy en stjerne på størrelse med fodboldspilleren Pelé. (Privatfoto)
 

Skønhed er sammen med fodbold og samba dét, som knytter Brasilien kulturelt sammen som nation, og når landet i dag kan prale af at have flere end 4500 kosmetiske kirurger med licens - det højeste antal per indbygger i verden - skyldes det ikke mindst pioneren Pitanguy, skrev Berlingske således i 2014 i et portræt af kirurgen.

Og hans evner var ikke kun forbeholdt velhavende kunder.

Ifølge Berlingske havde han i over 50 år ladet sine studerende rotere mellem sin private klinik og et offentligt hospital, hvor de fik træning i kosmetisk kirurgi og samtidig gav fattige gratis kosmetiske operationer.

Over 220 offentlige sygehuse i Brasilien har siden taget ideen til sig og fulgt hans motto om, at 'de fattige har også ret til at være smukke' ifølge artiklen.

Wmagazine skrev i 2008, at Ivo Pitanguy var globalt berømt, 'men i sit hjemland Brasilien var han en legende, der som offentligt kendt person kun blev overskygget af fodboldguden Pelé'.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+