Legendarisk skuespiller død 103 år gammel

Michael Douglas legendariske far, Hollywood-skuespilleren Kirk Douglas, døde onsdag

Kirk Douglas er død 103 år gammel. Vores amerikanske kolleger har samlet et overblik over hans største øjeblikke. Video: AP/Hollywood Reporter.

En af Hollywoods allerstørste stjerner, skuespilleren Kirk Douglas, døde onsdag 103 år gammel. Han er blandt andet kendt for sin glansrolle i titelrollen i storfilmen 'Spartacus' samt film som 'Champion' og 'Ærens Vej'.

Det skriver flere medier, heriblandt det anerkendte filmmagasin Variety , CNN og  BBC

Michael Douglas, der her står med sin far, siger et rørende farvel til  legenden med et opslag på Instagram. Foto: Ritzau Scanpix
Michael Douglas, der her står med sin far, siger et rørende farvel til legenden med et opslag på Instagram. Foto: Ritzau Scanpix
 

Han var far til skuespilleren Michael Douglas og familieoverhoved til en række Hollywood-personligheder, heriblandt hans to andre sønner producerne Joel og Peter Douglas samt hans barnebarn, skuespilleren Cameron Douglas.

Hans mest kendte søn, Michael Douglas, har også lagt en rørende afsked til sin far ud på Instagram. Her skriver han følgende:

'Det er med stor sorg, at mine brødre og jeg nu meddeler, at Kirk Douglas i dag har forladt os i en af alder af 103 år. Han var en af verdens store legender, en skuespiller fra filmens guldalder, der også levede et langt liv ind i sine gyldne år'.

'Men for mig og mine brødre, Joel og Peter, var han bare far. Og for Catherine var han en vidunderlig svigerfar, og for sine børnebørn og oldebørn var han en vidunderlig  bedstefar. Og for sin kone Anne en god ægtemand.'

'Kirks liv blev levet godt, og han efterlader sig en arv i filmens verden, der vil vare i mange kommende generationer'.

'Lad mig slutte med at sige de ord, jeg fortalte min far på hans sidste fødselsdag, og som altid vil være sande: Far jeg elsker dig så meget, og jeg er stolt over at være din søn. #Kirk Douglas'.

artiklen fortsætter under billedet

Kirk Douglas blev Oscar-nomineret hele tre gange. Og i 1996 fik han en æres-Oscar.

Kirk Douglas i en scene fra sin mest berømte film 'Spartacus' over for skuespillerinden Jean Simmons. Foto: Ritzau Scanpix.
Kirk Douglas i en scene fra sin mest berømte film 'Spartacus' over for skuespillerinden Jean Simmons. Foto: Ritzau Scanpix.

Kirk Douglas fejrer sin 90 års fødselsdag i 2006. Foto: AP.
Kirk Douglas fejrer sin 90 års fødselsdag i 2006. Foto: AP.