Legendarisk skuespiller: 'Nægt mænd sex'

Bette Midler er bestemt ikke tilfreds med den nye lovgivning i Texas

Der må nye metoder til. Foto: Getty Images
Der må nye metoder til. Foto: Getty Images

Den kendte og prisvindende skuespiller Bette Midler er ikke glad for lovgivningen om abort i staten Texas.

Derfor har hun brugt sin profil på Twitter til at give kvinderne et nyt redskab til at protestere mod den kontroversielle lov, der gør abort ulovligt efter den sjette uge af graviditeten.

'Jeg vil gerne foreslå, at alle kvinderne nægter at have sex med mænd, til de er garanteret muligheden for selv at vælge af kongressen', lyder det fra den 75-årige.

Men den kontroversielle idé er måske ikke helt ny.

'Min far foreslog det samme for flere årtier siden', skriver Frank Sinatras datter Nancy til opslaget.

Bestemt ikke tilfreds
Den nye lov har i den grad fået flere op i det røde felt, da mange som regel ikke ved, at de er gravide i sjette uge. Derudover giver loven ikke mulighed for undtagelser, hvis graviditeten er resultatet af en voldtægt eller et incest.

Loven gør det muligt at anmelde folk, hvis de hjælper med en abort.

'Hvorfor må folk, der ikke vil vaccineres, have lov til at sige 'min krop, mit valg', men gravide kvinder må ikke? Hvordan er det fair? Nogle siger, at det er Texas' måde at holde den sorte og brune kvinde fattig. Jeg siger, at de også vil have den hvide kvinde til at fylde lageret op (med babyer red.)', skriver Bette Midler.

Den 75-årige mener, at der er kaos nok i verden, så man ikke også behøver at gøre livet svære for kvinderne i staten.

'Vi lider under Covid-19, orkaner, oversvømmelser, skovbrande, manglende jobs, hjemløshed og stridigheder mellem forskellige befolkningsgrupper. Og så vælger de nu til at give endnu et chok til kvinderne ved at tage deres ret til selv at bestemme fra dem', skriver hun.