McCartney: Trist jeg aldrig så Lennon igen

Musikeren Paul McCartney fortæller om sin reaktion på mordet på John Lennon for 34 år siden

The Beatles gav to koncerter i KB-Hallen i København i 1964. Her ses fra venstre: Paul McCartney, John Lennon og George Harrison. (Foto: AP)
The Beatles gav to koncerter i KB-Hallen i København i 1964. Her ses fra venstre: Paul McCartney, John Lennon og George Harrison. (Foto: AP)
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

I dag er det præcis 34 år siden, at Beatles-musikeren John Lennon blev skuddræbt foran sin lejlighed i New York.

Hele verden sørgede over det meningsløse mord, som blev begået af en sindsforvirret mand, der senere forklarede mordhandlingen med, at han hørte stemmer og bare gerne ville være berømt.

Vildt døgn med Beatles i København

I et tv-interview med 'The Jonathan Ross Show' fortalte Beatles-bandkammeraten Paul McCartney lørdag om det skæbnesvangre opkald med den tragiske nyhed. Det skriver BBC.

- Jeg var hjemme, da jeg fik telefonopkaldet. Det var tidligt om morgenen. Det var bare så frygteligt, at jeg slet ikke kunne forstå det, siger McCartney og fortsætter:

- De første par dage kunne jeg slet ikke tro, at han var væk. Det var bare et kæmpe chok. Det var bare så trist, at jeg aldrig nogensinde ville få ham at se igen og være sammen med ham, siger den i dag 72-årige musiker.

Delte brødopskrifter
McCartney og Lennon voksede lidt fra hinanden efter Beatles' dramatiske brud i 1970, men heldigvis nåede de to legendariske musikere at blive genforenet over andet end musikken. De talte om at være nybagte fædre og delte blandt andet brødopskrifter.

- Vi kom til et punkt, hvor vi blev uvenner over vores forretning sammen. Historien om vores brud er sand, men det er ikke det vigtigste - det vigtigste var kærligheden, siger McCartney, der sætter pris på, at de begravede stridsøsken.

- Jeg er så glad for det. Det værste ville have været at have haft denne fantastiske relation, som så blev forpestet, hvorefter han blev dræbt. Der er en slags trøst i, at vi fandt hinanden igen. Vi var gode venner, siger McCartney.

Lennons morder: Jeg er en idiot

Lennons morder søgte den 20. august 2014 om prøveløsladelse, men den blev afvist af frygt for, at han vil gentage en lignende handling. Han kan først søge om ny prøveløsladelse om to år.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind