Meryl Streep langer ud efter filmkritikere

Meryl Streep påpeger endnu engang den manglende ligestilling i filmbranchen

Oscarvindende Meryl Streep - her med sin mand Don Gummer - er træt af den mandsdominerede filmbranche. Foto: AP
Oscarvindende Meryl Streep - her med sin mand Don Gummer - er træt af den mandsdominerede filmbranche. Foto: AP
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Man skulle tro, at Meryl Streep var vild med filmkritikerne, der har overøst hende med roser, siden hun brød igennem i starten af 70'erne. Jernladyen har dog ét problem med anmelderne, og det er, at størstedelen af dem er mænd.

Oscar-vinder raser over Hollywood-sexisme

- Det er ikke nedslående, det er oprørende. Jeg erkender, at mænd og kvinder ikke er ens. De kan godt lide forskellige ting. Nogle gange er de glade for det samme, men deres smag er forskellig. Hvis næsten alle anmelderne har det samme køn, så afgør det, hvilken type film der får succes, fortalte Streep på en konference i London ifølge Vanity Fair.

Meryl Streep som rockbitch

Og stjernen fra 'Mit Afrika' gik ikke uforberedt til angreb. Hun havde nemlig undersøgt kønsfordelingen på Rotten Tomatoes, der er en populær hjemmeside, som samler filmanmeldelser. Og mens der var 760 mandlige anmeldere på hjemmesiden, kunne Streep kun tælle 168 kvinder.

Streep kom dog lidt galt afsted, da hun fortalte den tilstedeværende presse, at den New York-baserede organisation 'New York Film Critics Circle' kun inkluderer to kvinder. Ifølge Vanity Fair er der i hvert fald seks kvinder i gruppen, hvilket dog stadig er langt fra de 25 mandlige kritikere.

Meryl Streep: Vi er det perfekte 'mærkelige par'

Det er ikke første gang, at Meryl Streep gør opmærksom på, at mænd dominerer filmbranchen. Hun er netop nu aktuel med filmen 'Suffragette' om engelske kvinders kamp for stemmeret i tiden omkring Første Verdenskrig, og i den forbindelse sagde hun for nylig:

- Mænd i filmbranchen burde se det som et problem, at de er så dominerende. De folk i branchen, der tager de vigtige beslutninger, burde se rundt i mødelokalet og føle, at der var noget galt, når halvdelen af deltagerne ikke er kvinder, fortæller den tredobbelte Oscar-vinder, som kender Hollywood bedre end de fleste.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+